Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur sniegs, tur Sniega karaliene

Kur sniegs, tur Sniega karaliene
28.12.2012 07:00

Īsi pirms Ziemassvētkiem arī liepājniekus apciemoja Sniega karaliene. Viņa kopā ar tautā labi pazīstamiem māksliniekiem Liepājas Olimpiskajā centrā nonāca, pateicoties muzikālajam teātrim “ARS NOVA”.

Daudzi biļetes uz Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūziklu “Sniega karaliene” bija saņēmuši dāvanā Ziemassvētkos. Trīs gadus vecajai Patrīcijai ielūgumu bija pasniegusi omīte, un bērns mūziklu bija ieradies noskatīties kopā ar savu mammīti Daci Kapiņu. “Mums mūzikls ļoti patika,” sacīja jaunā sieviete. Patrīcijai no visiem tēliem visvairāk patikusi Sniega karaliene (Kristīne Zadovska – I. G.), uzmanību piesaistījušas viņas lielās skropstas. “Man pašai Kajs un Gerda (Andris Ērglis un Ieva Sutugova – I. G.), viņi bija jauneklīgi dzīvīgi, aktīvi, muzikāli apdāvināti,” pamatoja Dace. Liepājniece sacīja, ka savulaik lasījusi pasaku par Sniega karalieni un to labi atceras. Izrādes veidotāji to nav pārveidojuši, un tas, viņasprāt, ir ļoti labi. Vēl abas Liepājas meitenes priecājās par scenogrāfiju.

SIA “Liepājas RAS” personāla speciāliste Inese Brūdere, izvērtējot iestudējumu, vispirms sāka ar komplimentiem mūzikas autoram Jānim Lūsēnam un izpildītājiem. Arī viņa pati Liepājas Emiļa Melngaiļa Mūzikas vidusskolā apguvusi akordeona spēli, tāpēc bijis interesanti paklausīties, kā šo instrumentu izrādē spēlē Marita Bērziņa. Inese bija padzirdējusi, ka iestudējums ir garš, bet pirmā daļa pagājusi nemanot, viņa secināja. Sieviete uzskata, ka personāžiem ir piemeklēti atbilstoši aktieri. Lai gan Andris Ērglis pa skatuvi pārvietojās ar kruķiem, viņš ar savu darbiņu veiksmīgi tika galā.

Savukārt sešus gadus vecajam Kristapam jau pēc pusstundas gribējies doties mājās, tikai mammas pierunāts, viņš palicis. “Brīžam nevarēja saprast, ko aktieri runā. Pieļauju, ka dēls netika īsti skaidrībā, kas izrādē notiek, tāpēc palika garlaicīgi,” apsvēra pārdevēja Sigita Treimane. Viņa pastāstīja, ka pirms došanās uz izrādi nebija iepazinusies ar to, kas tajā spēlēs. “Tāpēc biju pārsteigta, ka Kaju atveido Andris Ērglis. Sākumā viņu pat nepazinu! Šeit varējām ieraudzīt viņu arī kā aktieri, ne tikai kā dziedātāju. Manuprāt, viņš tēloja pārliecinoši. Ne mirkli nebija jāšaubās, kas viņš ir mazs puika.”

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Ģirta Gertsona foto

Tā kā Andris Ērglis bija guvis kājas traumu, liepājnieki ieraudzīja pavisam citādāku Kaju – ar kruķiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz