Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur tad valnītis?

Kur tad valnītis?
Foto: Egons Zīverts
16.10.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Tautas lietišķās mākslas studija “Kursa”, iesaistoties akcijā “Cimdotā Latvija”, apdāvināja arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra (LTMKC) kolektīvu ar savu rokdarbnieču darinājumiem, lai centra pārstāvji var svinēt 18. novembri rakstainos cimdos.

Studijas “Kursa” vadītājai Ilmai Rubenei akcijas ideja likusies gana mīļa. Viņa novērojusi, ka LTMKC kolektīvā visiem tādu smuku cimdiņu nav, tāpēc apspriedusies ar rokdarbniecēm un aicinājušas centra pārstāvjus uz tikšanos Liepājas Latviešu biedrības namā. Cimdu dāvināšana gan tika turēta lielā noslēpumā, jo cimdi bija paslēpti zem linu segas, un atnācēji no kultūras centra taujāja – kas īsti šeit notiks?

Pasākumā par sievišķīgi koķetu atmosfēru rūpējās folkloras kopas “Atštaukas” dalībnieces ar skaistiem vārpu vainagiem galvās. Viņas rosījās uz nebēdu, dziedāja un čaloja. Viena no dalībniecēm iesaucās, ka jādala tie cimdi, jo tautās runājot, ja līdz 14. datumam bērzam nobirst visas lapas, tad būšot dikti barga ziema, un tādā ziemā cimdi noderēšot.

“Kursas” darbīgo mākslinieču – Veltas Jeroņinas, Aivas Dzenītes, Vilmas Otrupes, Ritas Pogoskas, Mildas Dīriņas un Almas Pirkules skaistie darbi tika dāvināti LTMKC direktorei Baibai Kļavai, Ilgvaram Žilinskim, Aijai Eizengraudai, Ivetai Štelmaherei, Viktorijai Faulbaumai, Selēnai Vasiļjevai un Anetei Strazdai. Tā bija skaista enerģijas apmaiņa. Prieku varēja redzēt gan rokdarbniecēs, gan dāvanu saņēmējos.

Ilma Rubene vēl piebilda, ka īpašu paldies vēlas teikt divām studijas gaviļniecēm – Vilmai Otrupei, kas esot studijas čempione, jo darbojas 60 gadus un ir noadījusi aptuveni 1000 cimdu pāru. Un otra jubilāre, kurai ir 92 gadi, ir studijas vecākā dalībniece – Alma Pirkule.

Aplausiem skanot namamāte atnesa kūku, kas cepta cimdiņa formā, un piebilda: “Jā, parastie cilvēki jau te kļūdu neredz, bet adītājas jau mani izbāra, jautājot – kur tad ir valnītis?”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz