Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lasīšanas un tikšanās prieks Bibliotēku nedēļā

Latvijas publiskajās bibliotēkās ikgadējā Bibliotēku nedēļa šogad norisinās laikā no 17. līdz 23. aprīlim. Tā kā Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) šogad atzīmē pastāvēšanas simtgadi, nedēļas vadmotīvs ir ”Svinam kopā! LBB 100”. Vairāki pasākumi gaidāmi arī Dienvidkurzemes novada bibliotēkās.

Lasīšanas un tikšanās prieks Bibliotēku nedēļā
Ilustratīvs (Foto: Paula Čurskte/ LETA)
19.04.2023 06:00

"Kurzemes Vārds"

Dienvidkurzemes novada Centrālās bibliotēkas vadītāja Irina Ernstsone saka, ka Bibliotēku nedēļa gan visas Latvijas, gan Dienvidkurzemes novada bibliotēkām vienmēr bijusi ļoti nozīmīgs notikums, kura laikā iespējams popularizēt literatūru, bibliotēku darbu un šīs kultūras iestādes nozīmi.

“Šajā laikā mēs kā bibliotēkas vēlreiz atgādinām par saviem pakalpojumiem, lai cilvēki tos izprastu labāk un saprastu, kas šeit notiek,” viņa teic.

Bibliotēka jau kopš 2002. gada piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā, kas īpaši svarīga attiecībā uz bērnu un jauniešu auditoriju, – viņiem tiek piedāvāts piedalīties programmā ”Bērnu un jauniešu žūrija”, kuras laikā jāizlasa noteiktas grāmatas.

Atzīmējot Bibliotēku nedēļu, 19. aprīlī pulksten 15 novada Centrālajā bibliotēkā gaidāms “Bērnu un jauniešu žūrijas 2022” noslēguma pasākums.

“Ir ļoti labi, ka bērni lasa un lasa grāmatas, un mēs varam viņus saaicināt un apsveikt ar to, ka viņi visas izlasījuši,”

atzīmē I. Ernstsone.

Savukārt jau 20. aprīlī pulksten 17.17 šai bibliotēkā notiks tikšanās ar rakstnieci Gunitu Lagzdiņu-Skroderēnu.

Pasākumā ”Ja runa par mīlestību, likmes ir augstas…” tiks runāts par dzīvi un attiecībām un par muzikālo noformējumu rūpēsies Kaspars Švalbe.

Gramzdas pagasta pārvaldes otrā stāva zālē 20. aprīlī pulksten 17 ikviens interesents aicināts uz tikšanos ar aktrisi, astroloģi un rakstnieci Akvelīnu Līvmani, kura iepazīstinās ar savas kā aktrises dzīves līkločiem, darba gadiem teātrī, kā arī sniegs ieskatu astroloģijā un dziedniecībā.

Šai pašā dienā Krotes filiālbibliotēkā pulksten 12 viesosies grafoloģe Anita Millere, bet Dunikas pagasta filiālbibliotēkā visas dienas garumā – jauno grāmatu diena.

Akcija skolēniem ”Atrodi grāmatu bibliotēkā un lasi!” līdz 21. aprīlim norisināsies Durbes filiālbibliotēkā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz