Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latviešu budēlīši lielveikalā

Latviešu budēlīši lielveikalā
05.12.2007 18:55

0

Atslēgvārdi

Līdz 8.janvārim tirdzniecības centrā “Ostmala” kopumā būs apskatāmas trīs dabiskā lielumā veidotu latviešu tautas tradīciju tēlu – budēlīšu – ekspozīcijas. Pašlaik var apskatīt sižetisku leļļu – budēlīšu – ekspozīciju “Čigāns lāci dancināja tavā acu galiņā!”, bet no 15.decembra to nomanīs aina “Māsa pele nezināja, kuru ēst gardumiņu!”, savukārt no 28.decembra līdz 8.janvārim acis varēs priecāties par ainiņu “Pērkons bultu rībināja, uz zirdziņa sēdēdams!”.

Visās trijās ainiņās izmantos Latvijas pirmās brīvvalsts laika 20.gadu oriģinālas kamanas. Katru ekspozīciju papildinās arī uz molbertiem izvietota informatīvu materiālu izstāde, kas stāsta par masku nozīmi, darināšanu, ticējumiem.

Šīs ļoti izteiksmīgās un ietilpīgās latviešu tautas folkloras un tradīciju sižetiskās ekspozīcijas darinājuši Rīgas mākslinieki Inese un Ivars Mailīši. Viņi, kā zināms, daudzus gadus ir bijuši arī Vispārējo latviešu dziesmu svētku galvenie mākslinieki. Pavisam nesen Inese un Ivars Mailīši kopā ar arhitekta Jura Pogas biroju uzvarēja Mežaparka estrādes arhitektūras projekta starptautiskajā konkursā.

“Ekspozīcijas iepazīstina ar tradicionālajām latviešu maskām, to darināšanu un nozīmi. Tās ir arī labs ideju avots sava budēlīša tēla darināšanai,” skaidro centra “Ostmala” vadītāja Daira Vaičikauska. Ziemassvētku gaidīšanas laikā dižveikalā notiks arī citi pasākumi – leļļu teātra izrāde, jaunrades darbnīcas bērniem, koncerti, Ziemassvētku vecīša un rūķu ciemošanās. Jautru ziemas saulgriežu svinēšanu 22.decembrī sola mācīt folkloras kopa “Atštaukas”.

“Kurzemes Vārds”

Sižetisku leļļu – budēlīšu – ekspozīcija “Čigāns lāci dancināja tavā acu galiņā!” tirdzniecības centrā “Ostmala”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz