Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas koru skatē Liepājas kori apliecinās savu gatavību svētkiem

Latvijas koru skatē Liepājas kori apliecinās savu gatavību svētkiem
20.04.2012 14:20

Atslēgvārdi

Svētdien, 22. aprīlī, jau no pulksten 11:00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā 19 Liepājas koru apriņķa sieviešu, vīru un jauktie kori rādīs savu māksliniecisko līmeni un apliecinās gatavību 2013. gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem un 2012. gada Latvijas sieviešu un vīru koru salidojumam.

Lai veicinātu koru māksliniecisko izaugsmi, kvalitatīvu attīstību, koptu, attīstītu un tālāk pilnveidotu koru kopdziedāšanas tradīciju, bet galvenokārt, lai izvērtētu koru gatavību 2013. gada Dziesmu svētku Noslēguma koncertam “Līgo!” un 2012. gada Latvijas sieviešu un vīru koru salidojumam,  Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centru un Liepājas koru apriņķa virsdiriģenti Ilzi Valci organizē Latvijas koru skati. Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss koru skates sauc par “nākamo Dziesmu svētku koru garīgo un fizisko apskati.”

Kā informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga, tad 22. aprīlī jau no pulksten 11.00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā skanēs dziesmas, kuras izpildīs 8 Liepājas pilsētas un 11 Liepājas koru apriņķa – Grobiņas, Priekules, Durbes, Nīcas, Pāvilostas, Aizputes, Cīravas, Kalētu, Kazdangas un Vaiņodes – kori, no tiem 6 sieviešu, 2 vīru un 11 jauktie kori.

Sieviešu un vīru kori skatē dziedās trīs dziesmas – vienu brīvas izvēles un divus izlozes skaņdarbus no 2012. gada Latvijas sieviešu un vīru koru salidojuma repertuāra. Trīs dziesmas skanēs arī apvienotā sieviešu kopkora, bet divas – apvienotā vīru kopkora izpildījumā. Arī jauktie kori skatē dziedās trīs dziesmas – vienu brīvas izvēles un divus izlozes skaņdarbus no 2013. gada Dziesmu un Deju svētku Noslēguma koncerta repertuāra. Savukārt jaukto koru kopkora izpildījumā skanēs Jāzepa Vītola “Ziemeļblāzma” ar Leona Paegles vārdiem, Artūra Maskata “Jāņu dziesma” un Valta Pūces “Augu nakti”, vārdu autors Aivars Neibarts.

Skates vērtēs XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs, Ventspils koru apriņķa un Rīgas pilsētas vīru koru virsdiriģents Ivars Cinkuss, Talsu koru apriņķa virsdiriģents un Rīgas pilsētas koru virsdiriģenta asistents Gints Ceplenieks, komponists Uģis Prauliņš, Latvijas radio 3 ”Klasika” mūzikas žurnāliste Inta Pīrāga un Madonas koru apriņķa virsdiriģents un Rīgas pilsētas koru virsdiriģents Ārijs Šķepasts, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore Dace Melnbārde.

Uzziņai:
Svētdien, 22.aprīlī, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā Latvijas koru skatē savu gatavību svētkiem apliecinās Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris “Aija”, vīru koris “Dziedonis”, jauktie kori “INTIS”, “Kursa”, “Lauma”, “Laiks” un “Līva”, Liepājas Universitātes sieviešu koris ”Atbalss”, Durbes kultūras nama sieviešu koris “Durbe”, Nīcas vīru koris, sieviešu kori no Priekules, Nīcas un Pāvilostas, kā arī Aizputes pilsētas jauktais koris “Kurzeme”, Grobiņas pilsētas jauktais koris “Vēl” un jauktie kori no Cīravas, Kalētiem, Kazdangas un Vaiņodes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz