Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas ukraiņu festivālā

Latvijas ukraiņu festivālā
30.09.2011 06:59

Atslēgvārdi

Liepājas ukraiņu kopienas “Svitanok” ansamblis “Barvinok” atgriezies no visas Latvijas ukraiņu festivāla “Červona kaļina” (“Sarkanais irbenājs”). Pērn tā rīkošanas gods bija uzticēts Liepājai, bet šoreiz festivāls norisinājās Rīgā, atpūtas kompleksā “Lido”.

Visu dienu tajā koncertēja kolektīvi no dažādām pilsētām, arī ļoti pazīstami, piemēram, “Dņipro” no Rīgas, ansambļi no Daugavpils, Rēzeknes, Ventspils, Jēkabpils, Jelgavas, Vangažiem. Pavisam bija ieradušies 14 kolektīvu no 11 kopienām. Dalībnieku pulkā bija ne mazums jauniešu, galvenokārt Rīgas ukraiņu skolas audzēkņi un viesi no Kijevas. Festivālu vēroja arī Ukrainas vēstniecības Latvijā pārstāvji ar vēstnieku priekšgalā.

Liepājnieki varēja aizbraukt nepilnā sastāvā, turklāt tiem bija arī jauns muzikālais vadītājs Vladimirs Grigurko, tomēr viņi uzstājās visai veiksmīgi un mājās pārveda diplomu.

Ukrainas vēstnieks Anatolijs Oļijniks, kas kopā ar dzīvesbiedri visus svētkus pavadīja tautiešu pulkā, nodeva festivālam Ukrainas Ārlietu ministrijas apsveikumu. Ukrainas Kultūras ministrijas vārdā goda diplomus pasniedza kā atsevišķām personām, tā arī kolektīviem. Apbalvojumu saņēma arī kopiena “Svitanok”.

Sakarā ar Latvijas ukraiņu diasporas 100. gadadienu festivāla dalībnieki kopā ar Ukrainas vēstnieku iestādīja pirmos kociņus irbenāja alejā.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz