Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas un Lietuvas fotomākslinieki mērojas prasmē

Latvijas un Lietuvas fotomākslinieki mērojas prasmē
31.07.2010 07:04

Atslēgvārdi

“Vislabāk sarīkojumi izdodas, ja tie nav īpaši plānoti, bet notiek spontāni,” atzīst Liepājas Tautas fotostudijas vadītājs Varis Sants. To viņš secinājis pēc nesen notikušās Latvijas un Lietuvas fotomākslinieku divu dienu tikšanās Aizputē un Liepājā.

Iniciatīva esot nākusi gandrīz vienlaikus no divām pusēm. Apciemot Liepājas Tautas fotostudijas dalībniekus pieteikušies kolēģi no Klaipēdas fotoklubiem “FotoPeda” un “FotoBure” ar ilggadējo liepājnieku draugu fotogrāfu Aļģirdu Kalvaiti priekšgalā, bet Rīgas fotogrāfu apvienības “Fotomobilizācija” biedri, braucot uz Aizputi, pa ceļam vēl līdzi uzaicinājuši arī Saldus fotogrāfus. Tā iznācis, ka starpnozaru mākslas grupas “Serde” telpās sapulcējušies vairāki desmiti radoši noskaņotu mākslinieku, kuri tūdaļ ierosinājuši sarīkot uzņemto attēlu demonstrēšanu un darbu apspriešanu, kaut arī tas sākotnēji nemaz neesot bijis paredzēts. Diskusija raisījusies dedzīga, jo izrādījies, ka Klaipēdas fotoklubos ir apvienojušies cilvēki, kas ne tikai fotografē ar zivs acs objektīvu, bet vispār cenšas strādāt visnotaļ mūsdienīgā manierē, liekot lietā neparastu izdomu un paņēmienus. Vēlāk bilžu vērtēšanā dzirdētās atziņas lieti noderējušas, kad viņi lēnām satumstošās novakares gaismā visi kopā devušies fotografēt Aizputi.

Bet nākamajā dienā Lietuvas un Latvijas fotogrāfu tikšanās turpinājusies Liepājā, kur rīta agrumā fotomākslinieki centušies fotodarbos iemūžināt gan Pētertirgu un tā tirgotājus, gan vēsturnieka Jura Raķa pavadībā apmeklējuši fotogēniskos Pulvera noliktavas gaiteņus Karostā, kā arī fotografējuši Liepājas seno arhitektūru, ko tiem laipni izrādījis Latvijas Piļu un muižu asociācijas priekšsēdētājs arhitekts Juris Zviedrāns.

Vara Santa foto

 

Starptautiskās fotomākslinieku tikšanās laikā Liepājā, Karostas Pulvera noliktavā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz