Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leļļu teātris iepauzēs

Leļļu teātris iepauzēs
19.08.2009 07:03

“Strādāsim ar atbalstu Latvijas ekonomikai!” tā, atbildot uz redakcijas jautājumu, kā Liepājas Leļļu teātrī iesāksies jaunā sezona, mazliet ironiski smaidot, atbild tās direktors Rihards Belte.

Teātra radošais kolektīvs vasaru aizvada, regulāri ik nedēļas nogali organizējot izklaidējošus sarīkojumus bērniem Jūrmalas parkā esošajā bērnu laukumā, kā arī ar izrādēm, rotaļām un dažādām citām jautrībām iepriecinot cilvēkus pilsētu un pagastu svētkos, taču pats sezonas iesākums nemaz tik rožains nav gaidāms.

“Lai arī Dieviņš mūs šajos drūmajos laikos ir saudzējis, diemžēl arī mums nepaiet secen naudas taupīšana un ar to saistītie ierobežojumi, tāpēc septembrī, kad vajadzētu ar pilnu sparu sākt strādāt, mūsu kolektīvs diemžēl būs spiests doties bezalgas atvaļinājumā,” stāsta R. Belte. Tomēr arī šajā laikā ne aktieri, ne arī citi teātra darbinieki rokas klēpī vis neturēs. Aktieri jau pirmajās septembra dienās dosies uz Lietuvu, kur Panevēžā notiks starptautisks leļļu teātra festivāls. Tas ilgs no 3. līdz 9. septembrim. Festivālā mūsējie rādīs izrādi “Eņģeļu pasakas” – tas ir stāsts par kādu mazu zēnu, kuram paša mamma nešķiet pietiekoši laba, tāpēc viņš dodas pasaulē meklēt laimi, līdz saprot, ka mamma tomēr ir pati mīļākā un labākā.

“Bezalgas atvaļinājuma laikā rakstīsim arī projektus, lai dabūtu naudu tālākas sezonas darbam,” saka direktors. Un priecājas, ka ar pašvaldības finansiālu atbalstu ir iegādāta pārvietojamā skatuve. Tā ir izmantojama brīvdabas izrādēm un transportējama praktiski uz jebkuru vietu. “Tas nozīmē, ka vairāk varēsim strādāt mobili,” saka R. Belte.

Drīz pēc atgriešanās no bezalgas atvaļinājuma teātra radošais kolektīvs ķersies pie jaunas izrādes veidošanas. To Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros iestudēs lietuviešu režisore Jurate Januškevičute. Tā būs izrāde “Boba” – stāsts par mazā cilvēciņa drosmi, dodoties pasaulē, pārvarot bailes un palīdzot citiem. Un, protams, diezgan ātri sāksies arī darbs, lai veidotu jaunu Ziemassvētku iestudējumu, ar kuru iepriecināt gan mazos liepājniekus, gan citu pilsētu un pagastu bērnus.

Mazie liepājnieki un viņu vecāki jau pieraduši pie Leļļu teātra izrādēm, kas teātra telpās notika katru nedēļas nogali, kā arī pie tā, ka teātra aktieri ar izrādēm bija regulāri viesi gan skolās, gan bērnudārzos. “Arī šo darbiņu turpināsim, rādot gan jau iepriekšējās sezonas izrādes, gan arī jauno – kad tā būs gatava, protams, izņemot septembrī, kas šosezon būs tukšais laiks,” sacīja direktors, piebilstot, ka diemžēl naudas taupīšanas nolūkos nākas samazināt arī darbinieku skaitu. Šīs pārmaiņas gan neskars aktieru sastāvu, taču būs jāatsakās no sabiedrisko attiecību speciālistes Agneses Zīvertes un režisora Valda Lūriņa, ar kuru mūsu Leļļu teātris sadarbību uzsāka tikai pērn.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz