Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lieldienas sagaida ar Zaķu parādi

Lieldienas sagaida ar Zaķu parādi
23.04.2011 07:00

Atslēgvārdi

Lieldienu sagaidīšanu Liepājā ceturtdien ievadīja svētku tirdziņš pie tirdzniecības centra “Kurzeme” un Zaķu parāde, kurā varēja piedalīties liels vai mazs, kam vien bija atbilstoša garuma ausis un piedienīga ļipa.

Lieldienu gadatirgus laukumā pie “Kurzemes” jau kļuvis par ikgadēju tradīciju, arī šogad tirdziņā netrūkst ne amatnieku darinājumu, ne stādu, ne dažādu gardumu, ne arī visādas izklaides un rotaļu. Tirdziņā var pievērsties gan tradicionālām Lieldienu rotaļām un ripināt olas, gan izmantot modernāku piedāvājumu un izlēkāties pa piepūšamajām atrakcijām. Tāpat gandrīz vai katram jaunās paaudzes pārstāvim tiek pa cukurvates vīšķim vai popkorna tūtai.

Lielajā Zaķu parādē varēja piedalīties katrs, kas bija atbilstoši sagatavojies. Tiem, kuri nebija paspējuši saposties mājās, Lieldienu zaķenītes palīdzēja saposties turpat uz vietas. Gribētāju piedalīties netrūka, galvenokārt bērni – no zīdaiņa vecumam līdz jaunāko klašu skolēniem.

Kad zaķi parādei bija nostājušies garum garā rindā, tiem katram bija jāuzkāpj uz improvizētas skatuves, jānosauc savs vārds un jārāda, ko spēj. Dažādās nominācijās zaķus vērtēja kompetenta žūrija. Atraktīvākie, stilīgākie un visādi citādi labākie zaķi varēja nopelnīt balvas no tirdzniecības nama “Kurzeme” veikaliem. Bet pa kādam gardumam uz kārā zoba saņēma visi dalībnieki.

Tikmēr “Kurzemes” apakšstāvā varēja gatavot burvju olu ar radošās bērnu mākslas studijas “OH” pasniedzējām. Turpat arī aplūkojama trušu izstāde.

Tirdziņš pie “Kurzemes” turpināsies līdz 23. aprīlim, tāpat svētku sarīkojumi šajās brīvdienās notiek arī citos lielveikalos, kā arī Jurģu un Lieldienu gadatirgus – Pētertirgū.

Sarmīte Pelcmane,
“Kurzemes Vārds” 


Jaunākais Zaķu parādes dalībnieks Toms (ratiņos) bija ieradies kopā ar mammu Mairu un brāli Kristapu.


Dalībnieku Zaķu parādē patiešām netrūka.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz