Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā Brīvības svētkus svinēs kopā ar grupu “Astro’n’out”

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, pulksten 15 liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties Jāņa Čakstes laukumā. Tur uz svētku skatuves koncertu sniegs popgrupa ”Astro’n’out”, informē Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Ieva Puka.

Liepājā Brīvības svētkus svinēs kopā ar grupu “Astro’n’out”
Foto: Publicitātes
17.04.2023 13:53

liepājniekiem.lv

Latvijas pirmā prezidenta vārdā nosauktais J. Čakstes laukums kļuvis par īpašu pulcēšanās vietu Latvijas valsts svētkos.

Daudziem liepājniekiem tas simboliski apliecina Latvijas ceļu uz neatkarīgu valsti, atceroties, kā un kāpēc mainījušies tā nosaukumi, kādi pieminekļi laukumā celti, kā plānota un īstenota tā pārbūve līdz šodienas veidolam.

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā arī noslēgs orientēšanās sacensības ”Liepājas pēdas Latvijā”, kas visas dienas garumā pilsētas ielās būs izvilinājušas gan kājāmgājēju, gan velosipēdistu, gan autobraucēju komandas.

Svētku koncerts visiem apmeklētājiem ir bez maksas.

Grupa ”Astro’n’out” ir viena no visiemīļotākajām latviešu popgrupām. Tā dibināta 2003. gadā, grupā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas).

”Astro’n’out” ir radījuši daudzus radiohitus kā ”Gravitātei nē”, ”Tici sev”, ”Dejot trakāk”, ”Multivitamīnu multipaka” un citus.

”Astro’n’out” ir sarakstījuši mūziku vairākām filmām, piedalījušies dažādās labdarības akcijās, tostarp ik gadu Latvijas Radio 5 rīkotajā Dod Pieci!, LNT ”Eņģeļi pār Latviju”, Valsts asinsdonoru centra pateicības koncertā, Lielajā talkā, iestājas par veselīgu dzīvesveidu, aktīvi atbalsta dažādas jauniešu organizētas iniciatīvas.

Grupa radījusi mūziku vairākiem veiksmīgiem reklāmas projektiem.

”Astro’n’out” ir uzstājušies visos lielākajos Latvijas festivālos un nozīmīgākajās koncertvietās kā ”Summer Sound”, Positivus, ”HOLI krāsu festivāls”, ”Fontaine festival”, ”Saldus Saule”, ”Fono Cēsis”, arī Baltijas mūzikas konferencēs un latviešu diasporu pasākumos ārpus Latvijas.

”Astro’n’out” ir tikuši nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai (vēlāk “Zelta Mikrofons”) par katru līdz šim izdoto albumu – kopā sešas reizes. Pēdējie trīs albumu tapuši ciešā sadarbībā ar producentu DJ Rudd.

2020. gadā grupas sestais studijas albums ”Multivitamīnu multipaka” ieguva ”Zelta Mikrofonu” par labāko 2019. gada Latvijas popmūzikas albumu. Savukārt kopā ar grupu ”Sudden Lights” radītais skaņdarbs ”Haosā” ieguvis gada radio hita apbalvojumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz