Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepāja ir liela meitene

Liepāja ir liela meitene
Foto: Egons Zīverts
17.09.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Piektdien viesnīcā “Promenade Hotel” Hika spīķerī tika svinēti Lejaskurzemes dzejnieku un rakstnieku kopkrājuma “Piemares vējos” atvēršanas svētki. Klātesošajiem bija iespēja ieskatīties jaunajā krājumā un baudīt publicētos tekstus pašu autoru izpildījumā.

Krājumā lasāmi dažādu paaudžu Kurzemes autoru darbi, laikrakstu informē literatūrzinātniece Linda Zulmane. Sagaidot Latvijas simtgadi, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa izsludināja konkursu, kurā Lejaskurzemes un Liepājas autori tika aicināti iesniegt savus iepriekš nepublicētos dzejas un īsprozas darbus. L. Zulmane stāsta, ka ir liels prieks, ka  liepājnieku un Lejaskurzemes autoru krājums dodas pie lasītāja: “Kāds iepazīs jau zināma rakstnieka darbus, kāds atklās ko jaunu, galvenais ir lasītprieks!”

Svarīgi kritēriji krājuma darbu atlasē bija teksta novitāte literārajā formā, saturā, valodas lietojumā, tēlu un izteiksmes līdzekļu izvēlē, leksikas funkcionāli mērķtiecīgā izmantojumā, kā arī autora individuālās literārās meistarības izaugsme. Šajos darbos nenoliedzami jaušams Kurzemes un Liepājas kolorīts. Turklāt šāds krājums nav tapis jau ilgu laiku. Līdz ar to tas ir labs apliecinājums, ka literatūra Liepājā dzīvo – bija, ir un būs. Rakstniece Guna Roze uzsver, ka tā ir liela atšķirība – gribēt izdot un to tiešām izdarīt. Viņa saka: “Tas patiešām ir liels notikums gan autoriem, gan novadam, gan arī Latvijai, jo Liepāja kultūras kontekstā – tas skan īpaši! Arī Liepājas literatūra vienmēr skanējusi īpaši.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 17. septembra numurā.

#kvards-20180917-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz