Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā norisināsies jauno mediju mākslas festivāls

No 21. līdz 25. novembrim Liepājā norisināsies starptautiskais Jauno mediju mākslas festivāls, pulcējot vairāk nekā 100 jauno mediju māksliniekus, mākslas studentus, dizainerus un jauno tehnoloģiju ekspertus no ASV, Vācijas, Igaunijas, Ukrainas, Latvijas un citām valstīm, informē festivāla pārstāve Anna Priedola.

Liepājā norisināsies jauno mediju mākslas festivāls
Foto: Publicitātes
17.11.2023 18:59

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Festivāla laikā dalībnieki radošajās darbnīcās Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā un meistarklasēs tiešsaistē pētīs automatizācijas procesus mākslā, dizainā un radošajā praksē – gan mākslīgā intelekta rīkus, gan konceptuālas metodes inovatīvu, mulimediālu mākslas darbu radīšanai.

Festivāla noslēgumā radītie mākslas darbi un prototipi plašākai publikai tiks prezentēti izstādē Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes galerijā, kur tie būs aplūkojami līdz 22. decembrim. Izstādes atklāšana notiks 25. novembrī pulksten 15.

Visi festivāla notikumi apmeklētājiem pieejami bez dalības maksas.

Festivāla radošo darbnīcu vadītāji – mākslinieki un dizaineri Krista Dzudzilo, Reinis Kalvelis, Imants Žodžiks, Sola Sarratea, Pīters Gomezs, Oleksandrs Sirouss, Sabrina Dērlinga-Džounsa, Tāvi Suisalu, un Džons Grziniks – savā radošajā praksē strādā ar ļoti dažādiem medijiem, kā fotogrāfiju, 3D printēšanu, video, skaņas ierakstiem, datorģenerētiem attēliem, mākslīgā intelekta rīkiem, spēļu dzinējiem un arī ikdienišķiem objektiem un to simboliskajām nozīmēm, kuru lietošanā viņi apmācīs darbnīcu dalībniekus, vienlaikus apsverot konceptuālus un praktiskus jautājumus, kas saistīti ar radošuma un radošo industriju darba automatizāciju – vai radošā darbā var iestāties rutīna? Kādā mērā tehnoloģijas palielina radošā darba jaudu un kvalitāti? Kāds jaunrades potenciāls piemīt mākslīgajam intelektam un vai rada konkurenci māksliniekiem un dizaineriem?

Tiešsaistē ikvienam ērti pieejamas būs meistarklases un diskusijas festivāla nedēļas vakaros.

Meksikāņu audio inženieris Huans Ernandezs Čiko piedalījies skaņu celiņu izstrādē vairākām industrijā atzītām filmām, kā piemēram, The Candidate, Radical, un meistarklasē iepazīstinās ar skaņu slāņošanu kā nozīmīgu skaņas dizaina elementu.

Pētnieks un mākslinieks Jānis Garančs iepazīstinās ar aktuālākajām platformām, kurās veidot imersīvas un interaktīvas 3D un virtuālās realitātes vides, sniedzot īsu ieskatu to lietojumā.

Vācijā strādājošais irāņu mākslinieks Rozbē Asmani demonstrēs, kā nemateriālo mantojumu var saglabāt ar 3D skenēšanas un modelēšanas palīdzību, izmantojot programmu Blender.

Savukārt nedēļas noslēgumā festivāla viesi, mākslinieki, un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas pētnieki tiešsaistes diskusijā iztirzās automatizācijas nozīmi radošu rezultātu sasniegšanā, tostarp arī mākslīgā intelekta rīku ietekmi uz radošo sfēru – mākslu, dizainu, radošajām industrijām.

25. novembra vakarā, festivāla noslēgumā, kultūrvietā “Kursas putni”, Kuģinieku ielā 5, būs vērojamas audiovizuālas performances. Uzstāsies skaņas mākslinieks Džons Grziniks, Paula Vītola ar performanci “AV Ritmi”, Deelis, Kartoteka un citi mākslinieki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz