Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā notiks pirmizrāde horeogrāfes Kristīnes Brīniņas dokumentālai dejas izrādei “Izdzīvot bērnus”

Šoruden, 26.septembrī, mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” ietvaros pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Kristīnes Brīniņas dokumentālā dejas izrāde “Izdzīvot bērnus”, kurā pieci Liepājā dzīvojoši vecāki apņēmušies uz brīdi kļūt par saviem bērniem.

Liepājā notiks pirmizrāde horeogrāfes Kristīnes Brīniņas dokumentālai dejas izrādei “Izdzīvot bērnus”
Foto: Publicitātes
27.08.2021 11:28

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Izrādes pārstāve Zane Estere Gruntmane stāsta, ka dejas jaundarbs ir horeogrāfes turpinājums dokumentālu, sabiedriski aktīvu un sociāli iekļaujošu laikmetīgās skatuves mākslas darbu radīšanā. Tās pamatā ir “Dokumentālā dejas metode”, kas aizsākta 2015.gadā ar izrādi “Noķer mani”, kas guva plašu skatītāju un kritiķu atzinību, un tika nominēta Spēlmaņu Nakts gada balvai. Arī izrāde “Izdzīvot bērnus” top sadarbībā ar mūziķi Rihardu Efeja-Lībieti, scenogrāfi Ievu Kauliņu un skatuves mākslas platformu “pigeon-bridge”.

Dokumentālā dejas izrāde “Izdzīvot bērnus” ir par tuvību un uzticēšanos starp vecākiem un bērniem, neslēpjot savas vājības, bailes, pieņemot vienam otru un atbalstot bez kritikas un šaubām. Apgūstot bērnu radītās situācijas, vecāki izaicina savas fiziskās izturības un precizitātes spējas, vienlaicīgi pārvarot personīgās bailes.

Izrāde tapusi vairāku mēnešu garumā radošajai komandai regulāri pavadot laiku kopā ar pieciem 6-9 gadus veciem bērniem. Šis process tika dokumentēts un kļuva par pamatu izrādes stāsta radīšanai. Bērnu vecāki ir pieņēmuši šo izaicinājumu ar izpratni un iejūtību no dokumentālajiem video precīzi apgūt savu bērnu darbības. Ko nozīmē precīzi apgūt bērna izpratni par pasauli? Un kādu galu galā pasauli bērni redz šodien un kādu viņi saredz sev nākotni? Pieredzēm un paaudzēm satiekoties, vecāki un bērni kļūs viens otram aculiecinieki. Vecākiem izrāde ir griba un centieni iedziļināties savu bērnu sajūtās, domās un viedokļos, kamēr bērniem tā ir iespēja pieredzēt sevi vecāku izpildījumā. Viņu abpusēja uzticēšanās un mijiedarbība paplašina telpu izrādes stāstam, kas satiks skatītājus, lai uz brīdi dalītos šo pieredžu apmaiņas rezultātā.

Izrāde notiks brīvdabā – Liepājā, skvērā Avotu ielā 6 un skatītītājiem būs pieejama divos seansos — 26.septembrī pulksten 12 un 15. Dalība – bez maksas, ar iepriekšējo pieteikšanos. Apmeklētāju reģistrācija no 6.septembra būs pieejama mājas lapā lmf.lielaisdzintars.lv.

Idejas autore, režisore un horeogrāfe: Kristīne Brīniņa
Izrādes varoņi – bērni: Marta Riekstiņa, Roberts Gods, Hanna Matilde Dintere, Olivers Bilerts, Māra More
Izrādes izpildītāji – vecāki: Ilze More, Pēteris Riekstiņš, Roberts Dinters, Liena Goda, Marta Bilerte
Mūzikas autors: Rihards Efeja-Lībietis, izpilda: Rihards Efeja-Lībietis un izrādes dalībnieki
Scenogrāfija, kostīmi, video un dizains: Ieva Kauliņa
Dramaturģijas konsultante: Rasa Bugavičute-Pēce
Radošā producente: Zane Estere Gruntmane

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz