Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepāja šovasar pulcēs festivāla “Latvju bērni danci veda” dalībniekus

Liepāja šovasar pulcēs festivāla “Latvju bērni danci veda” dalībniekus
27.02.2013 10:07

Atslēgvārdi

26. februārī Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde un Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova tikās ar IZM Valsts izglītības satura centra vadītāja vietnieci Agru Bērziņu, lai pārrunātu gatavošanos Latvijas pilsētu un novadu skolu tautas deju kolektīvu festivālam lielkoncertam “Latvju bērni danci veda”, kas notiks Liepājā šā gada 1. jūnijā.

Par to pavēsta domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Silva Golde pauda gandarījumu, ka tieši Liepāja izvēlēta par šī festivāla norises vietu: “Mums ir skaista tradīcija jau piecus gadus mācību gada noslēgumā rīkot skolēnu dziesmu un deju svētkus, mums ir svētku gājienu un lielu pasākumu organizēšanas pieredze, kā arī visas iespējas pilsētā uzņemt vairāk nekā 3000 dejotājus no visas Latvijas.”

Agra Bērziņa pateicās liepājniekiem par atbalstu un atzina, ka Latvijas bērni šos svētkus ļoti gaida, jo daudziem tā būs iespēja ne tikai pirmo reizi piedalīties tik lielā pasākumā, iet svētku gājienā, bet arī iepazīt Liepāju un novadu, redzēt jūru. “Liepāja neatstāj vienaldzīgu, lai šeit gribētos atgriezties atkal,” atzina Bērziņa.

Kā uzsvēra Bērziņa, pašvaldībai būs jāiegulda liels darbs šī pasākuma sagatavošanā un izteica cerību, ka festivāls izdosies lielisks. Agra Bērziņa un Ludmila Molčanova parakstīja līgumu par abu pušu pienākumiem festivāla organizēšanā.

Bērnu un jaunatnes centra direktore Inga Auziņa informēja par plānotajām aktivitātēm – festivāls notiks Jūrmalas parkā un stadionā, bet dejotāji uzstāsies daudzās pilsētas vietās – Rožu laukumā, Pētertirgū, Zilā karoga pludmalē, parkā svētku dalībnieki un apmeklētāji varēs piedalīties BJC rīkotajās radošajās darbnīcās utt.

Festivāls ”Latvju bērni danci veda” katru gadu notiek savā pilsētā, un tajā piedalās vairāki tūkstoši dejotāju no 6 līdz 20 gadu vecumam, arī tie, kuri netiek izvirzīti uz Latvijas skolēnu dziesmu un deju svētkiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz