Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā varēs noskatīties jaunas dokumentālās filmas

Liepājā varēs noskatīties jaunas dokumentālās filmas
Foto: Publicitātes
02.09.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Nacionālā kino centra rīkotā 23. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma trīs filmas būs iespējams noskatīties arī Liepājā, informē foruma rīkotāji. Jau septīto gadu forums piedāvā augstvērtīgu dokumentālo filmu programmu Latvijas reģionu pilsētās.

Kinoteātrī “Balle” 3. un 4. septembrī izrādīs trīs šogad uz ekrāniem iznākušas dokumentālās filmas. Skolēniem, studentiem, un pensionāriem, uzrādot apliecību, seansi būs pieejami bez maksas, iepriekš saņemot brīvbiļetes kinoteātra kasē.

Liepājā tiks izrādīta ķīniešu režisoru Naņfu Vanas un Dzjalinas Džanas filma “Dzimusi Ķīnā” (“One Child Nation”, ASV), kas ļaus ielūkoties vienā no noslēpumainākajiem sociālajiem eksperimentiem cilvēces vēsturē, dziļi personiski stāstot par dzimstības kontroles politikas ieviešanu. Somu režisores Rētas Huhtanenas filma “Molenbēkas dievi” (“Gods Of Molenbeek”) ir nebēdnīgā rotaļīgumā notverts divu Briseles multikulturālajā vidē augošu puiku bērnības portrets, kas apliecina, ka draudzības spēks ir lielāks par pieaugušo izveidotajām etnisko un reliģisko aizspriedumu barjerām. Trešā filma “Medus zeme” (“Honeyland”) ir šī gada absolūtā starptautisko festivālu mīlule.Tās režisori Ļubomirs Stefanovs un Tamāra Kotevska uzņēmuši gleznieciski krāšņu sāgu par Ziemeļmaķedonijas neskarto kalnu dabu un kolorīti askētisko bitenieci Hatidži, kas nodarbojas ar šķietami aizvēsturisku biškopības metodi.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar tulkojumu latviešu un angļu valodā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz