Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas ansambļi dziedāja Baltijas vācu dziesmu svētkos

Liepājas ansambļi dziedāja Baltijas vācu dziesmu svētkos
Foto: no Vācu kultūras centra arhīva
02.10.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājnieki – Vācu kultūras centra ansamblis ”Die Sonne” (”Saule”) un Vācu biedrības ansamblis ”Zusammensein” (”Kopā būt”) nedēļas nogalē piedalījās Baltijas vācu dziesmu svētkos Ventspilī.

Ansambli ”Die Sonne” vada Jekaterina Cema un tajā dzied seši jaunieši no Liedaga vidusskolas un no 8. vidusskolas – pastāstīja Liepājas Vācu kultūras centra vadītāja Ilga Vitāle.

Dziesmu svētkos šis bijis vienīgais jauniešu ansamblis, kas uzstājies kopīgajā Lietuvas un Latvijas pārstāvju koncertā ”Mūs vieno vācu dziesma”.

Svētkos pavisam piedalījušies vienpadsmit dažādi kolektīvi, kopā apmēram 200 dalībnieku. Visas dziedātās dziesmas, arī latviešu, bija jādzied vāciski.

Savukārt ballē muzicējis arī J. Cemas vadītais jauno akordeonistu trio. Dziesmu svētku dalībniekiem viesošanās Ventspilī deva arī iespēju apskatīt jauno koncertzāli ”Latvija”, taču svētki notika Ventspils 6. vidusskolā.

Katram dziesmusvētku kolektīvam bija jāuzstājas arī vēl kādā vietā Ventspilī. Liepājnieki koncertēja vecoļaužu namā ”Selga”.

Jaunieši no ”Die Sonne” Liepājas Vācu kultūras centrā mācās arī vācu valodu, un I. Vitāle aicina šajās sarunvalodas nodarbībās pievienoties ikvienu interesentu, neatkarīgi no vecuma. Vācu kultūras centrs darbojas Vācu draudzes telpās Stendera ielā 5, nākamā tikšanās 8. oktobrī pulksten 16.30.

Savukārt ansambli ”Zusammensein” vada Ēriks Bukants, dziesmusvētkos uz skatuves uzstājās pieci ”Zusammensein” dziedātāji. Vācu biedrības vadītāja Ieva Vera pastāstīja, ka ansamblis mēģinājumiem pulcējas Austras istabā, savukārt biedrībai mājvieta ir Klaipēdas ielā 96a.

I. Vera aicina interesentus uz biedrības rīkotajām lekcijām par baltvāciešu devumu Liepājas izglītības, medicīnas, zinātnes, kultūras, mūzikas un mākslas attīstībā – lasījumi notiek trešdien, 2. oktobrī, pulksten 17, Liepājas Zinātniskajā bibliotēkā – uzstāsies Sanita Stepena un Agnis Timmermanis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz