Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas dienas Rīgā atklāšanas pasākums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Liepājas dienas Rīgā atklāšanas pasākums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
10.09.2009 11:31

Turpinot novadu dienu tradīcijas, 2009.gada 14. septembrī, plkst.15.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) K. Barona ielā 14 notiks Liepājas dienas Rīgā atklāšanas pasākums. Liepājnieki Rīgai sagādājuši interesantu programmu.

Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka izstādē “Liepājas slieksnis gana plats…” piedāvā iepazīties ar 2007. – 2009. gada izdevumiem par Liepāju un Liepājas novadu. Izstādē būs skatāmas grāmatas par pilsētas vēsturi, tās izaugsmi, liepājniekiem mākslā un sportā, Liepājas literātu devumu prozā, dzejā un bērnu literatūrā. Apmeklētāji varēs iepazīties ar Liepājas Universitātes zinātniskajiem rakstiem un mācību grāmatām, pētījumiem valodniecībā un literatūrzinātnē, universitātes izdevniecības LiePa izdevumiem, Liepājas literātu un radošo mūziķu kluba ”Helikons” izdoto tāda paša nosaukuma žurnālu, kā arī dažādiem literāriem un muzikāliem izdevumiem CD formātā.

Liepājas dienas ietvaros, klātesot to autoriem, notiks arī divu grāmatu atvēršanas svētki. Aigars Štāls savā grāmatā “Karaostas tilts” stāsta par 103 gadus veco tiltu, kas nesen kā piedzīvojis atjaunošanu: “Tilts ir kas vairāk nekā tikai konstrukcija, kas ļauj brīvi pārvietoties. Notikumiem apvītais Kalpaka tilts Liepājā iemieso traģiskus un prieka pilnus brīžus. Tas ir liepājnieku lepnums un ikdienas neatņemama sastāvdaļa.” Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja arī aplūkot A. Štāla fotoizstādi par Karaostas jeb Kalpaka tiltu.

Olafa Gūtmaņa Rakstu 4.sējumā iekļauti rakstnieka vēlīnās daiļrades darbi – stāsti, tēlojumi, esejas, apraksti, kas savulaik publicēti grāmatās: “Dzērvju dejas” (2003), “Iekoptā Kurzeme” (2004), “No klaidoņa par svētceļnieku” (2005) un Liepājas literātu un radošo mūziķu kluba žurnālā “Helikons”, kā arī nepublicēti darbi – “Ceļš uz jūru”, “Likteņupes”, “Etīdes par kokiem”, “Aveņu kalniņš”. Rakstu 4.sējumā lasītajiem tiek piedāvāts ceļojums pa 20.gadsimta 60. – 80. gadu Kurzemes laukiem. Autors atspoguļo laikmeta notikumu aprises, blakus faktiem rodot vietu iztēlei un emocionālai tēlainībai. Rakstu sastādītāja Edgara Lāma vārdiem runājot: “Tas ir ceļojums pa rakstnieka dvēseles izjūtu un domu pasauli…Pievilcīgs ar nemaldīgu dzīves garšas maņu un neslāpējamu vitalitāti”.

Pasākumā piedalīsies arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, Liepājas Universitātes profesors Edgars Lāms, aktieris Juris Bartkevičs, mūziķi Guntis Veits, Edgars Silacērps un Ainārs Virga.

Savukārt, Latvijas Nacionālā bibliotēka arī sarūpējusi nelielu izstādi par Liepāju. Ekspozīcijā būs skatāmas pirms II Pasaules kara izdotas atklātnes, kartes un grāmatas no bibliotēkas krājumiem.

Anda Lamaša,
LNB Izstāžu nodaļas vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz