Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas koncertzālē skatāma izstāde par to, kas darās radoša cilvēka galvā

Liepājas koncertzāles ”Lielais dzintars” mākslas telpā ”Civita Nova” jaunatklātajā dizaina biroja ”H2E” izstādē ”Iz-aicinājums” vistuvāk ieejai atrodas galds, uz kura var izšķirstīt biezu žūksni ar skicēm. Daudzumdaudzie varianti Liepājas jaunajai vizuālajai identitātei rāda, ka pilsētas vārds ar vēja nobīdīto punktiņu un garumzīmi ir ilga un sarežģīta darba rezultāts.

22.04.2022 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

”Tas, ko jūs šeit redzat, notiek radošam cilvēkam galvā, kad viņš strādā pie projekta. To cilvēki neredz, jo redzams ir tikai skaistais rezultāts,” raksturojot izstādi, uzsver ”H2E” līdzdibinātājs un viens no vadošajiem dizaineriem Holgers Elers.

Viņa kolēģe Ingūna Elere stāsta, ka dizaina biroja saites ar Liepāju veidojušās pamazām, tomēr šeit strādāt un veidot Liepājas identitāti bijis liels gods. Koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča piebilst, ka arī Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikuma dizainu Liepājai izstrādāja ”H2E”.

”Kas ir tas, ko mēs varam darīt šajā laikā? Mēs varam darīt labāk katrs savu darbu. Mēs kā dizaineri varam runāt skaidrāk, saprotamāk, lai cilvēki saprastu vēsti, ko mēs cenšamies nodot,” saka I. Elere.

H. Elers ar klusuma brīdi aicina pieminēt cilvēkus, kas pašlaik Ukrainā cīnās pret tumsu. ”Tagad ieraugām, kas ir īstās vērtības un kas ir virspusējs un mazsvarīgs. Mums ir jāizlemj, kurā pusē mēs būsim, – gaismas vai tumsas,” viņš norāda.

Izstāde ”Iz-aicinājums” izkārtota četros blokos, kas parāda biroja ikdienas darbu, – grafika, ekspozīcija, telpa un navigācijas dizains, stāsta I. Elere.

Šeit aplūkojamas vērtības, kas mijas cauri dizaina biroja 15 gadu laikā radītajiem projektiem visā Latvijā, tās atklājas darbos un to idejās, citātos un paverot priekškaru uz dizaina procesu un biroja ikdienu.

Spilgtākie ”H2E” projekti ir Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas dizains, ”Alūksnes Bānīša stacijas” šķūņa ekspozīcijas dizains, Alūksnes pilsētas vizuālā identitāte, valsts pārvaldes iestāžu vienota vizuālā identitāte, ”Virši A” degvielas uzpildes staciju jaunais interjera dizains un citi. Pašreiz ”H2E” veido Latvijas Okupācijas muzeja jauno ekspozīciju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz