Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas kori “Līva” godina 85 gadu jubilejā

Ar Latvijas Nacionālā kultūras centra Goda rakstiem un Atzinībām 85 gadu jubilejā godināts visilgāk darbojošais Liepājas koris – Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris ”Līva”, tā mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jēkabs Ozoliņš un ilggadējie kora dziedātāji, informē kultūras centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Liepājas kori “Līva” godina 85 gadu jubilejā
Foto: Publicitātes
25.04.2022 17:03

liepajniekiem.lv

Korim ”Līva” un J.Ozoliņam Goda raksts pasniegts par sasniegumiem un ilggadēju ieguldījumu kora mūzikas popularizēšanā un Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā.

Goda raksts pasniegts arī Solveigai Eglītei, kura korī dzied jau 57 gadus.

Par aktīvu līdzdalību kultūras vērtību radīšanā un nozīmīgu ieguldījumu Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un attīstībā kolektīva jubilejā ar Atzinībām sumināti arī citi ilggadējie kora dalībnieki – Lidija Gūtmane un Daina Žabre (abas korī 46 gadus), Inese Žagele (korī 30 gadus), Skaidrīte Zēna, Aivars Brālis, Inita Dižgalve, Baiba Jaunzeme un Edvīns Rūsis, kuri korī dzied jau vairāk nekā 20 gadus.

Jauktā kora ”Līva” dziedātāji un diriģents savu piedalīšanos kora darbībā saskata kā iespēju pašiem būt piederīgiem tautas dziesmoto tradīciju saglabāšanā un turpināšanā koncertos, salidojumos, konkursos, Dziesmu svētkos un citās koru aktivitātēs.

”Ļoti pozitīvi vērtēju, ka visi Latvijas pašdarbības kolektīvu dalībnieki nesavtīgi velta savu laiku un enerģiju tautas kultūras procesos”, uzsver J.Ozoliņš, kurš ir sešu Vispārējo latviešu dziesmu svētku virsdiriģents.

Latvijas Nacionālā kultūras centra atzinību svinīgā pasniegšana notika koncertzālē ”Lielais Dzintars” Liepājas un Dienvidkurzemes jaukto koru koncerta ”Dzintara dziesma” izskaņā.

Kori jubilejā sveica arī Liepājas mērs Gunārs Ansiņš, kurš savulaik pats bijis kora ”Līva” dziedātājs un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, kuras vadītās iestādes paspārnē koris darbojas jau vairāk nekā 30 gadus.

Foto: Publicitātes
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz