Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Latviešu biedrības namā atklāta amerikāņu fotogrāfa Gordona F. Sandera izstāde

Jūlija sākumā pirmoreiz pēc pandēmijas uzliktajām važām Liepājas Latviešu biedrības namā notika publisks pasākums. Uz amerikāņu fotogrāfa Gordona F. Sandera izstādes “Mana Amerika” atklāšanu sanākušo gan nebija daudz, bet klātienes satikšanās prieks visiem bija liels.

Liepājas Latviešu biedrības namā atklāta amerikāņu fotogrāfa Gordona F. Sandera izstāde
Amerikāņu fotogrāfa Gordona F. Sandera izstāde "Mana Amerika" Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā būs skatāma līdz jūlija beigām. (Foto: Girts Gertsons)
13.07.2021 06:00

#SIF_MAF2021

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ekspozīcijā ir ap 20 darbu, kas tapuši dažādos laikos, daži pat pirms pusgadsimta. Attēlos redzama G. F. Sandera dzīve un tās dažādie pieturpunkti, izceļot viņa dzimtās pilsētas Ņujorkas un citu vietu ietekmi uz mākslinieka personību. “Tā ir manas dzīves retrospekcija, mans Amerikas kompass. Tāda traka mozaīka,” raksturojot aplūkojamos darbus, sacīja mākslinieks.

Fotogrāfijās autors interpretējis ASV dabas bagātību, kultūras, sociālo arī politisko norišu daudzveidību. Sākot ar reālistiskām sadzīviskām ainām, okeāna spēku, 80. gadu hipiju subkultūras detaļām, līdz pat fotogrāfa privātajiem arhīviem – mīļotās sievietes portretam, no braucoša autobusa loga iemūžinātai degvielas uzpildes stacijai, kuras kustībā izplūdušās līnijas atgādina lielpilsētas dzīves nepielūdzami straujo ritējumu.

“Interesanta izstāde, vēsturiski kadri, man tiešām patīk,” sacīja Miervaldis, kurš pats ir fotogrāfs un uz atklāšanu ieradies profesionālas intereses vadīts. “Arī pats autors ir saistoša personība, pusgadsimtu fotografējis. Tas vien jau ir ievērības cienīgi. Gribētos gan redzēt ko vairāk, šī ir tikai maza daļa,” viņš sacīja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz