Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Latviešu biedrības nama telpas ir pārslogotas

Liepājas Latviešu biedrības nama telpas ir pārslogotas
Foto: liepajniekiem.lv
21.10.2015 11:35

LETA

Liepājas Latviešu biedrības nams ir mājvieta daudziem amatiermākslas kolektīviem un privātām iniciatīvām un patlaban telpas ir pārslogotas, intervijā “Rietumu radio” sacīja biedrības nama vadītāja Vita Hartmane.

1935.gadā būvētā nama kopējā platība ir 6000 kvadrātmetru, taču, lai visiem pietiktu vietas, būtu nepieciešams vēl tikpat, sacīja Hartmane.

“Mums darbība notiek visur – arī pagrabi ir aizņemti, un mūziķu grupas uz mēģinājumu telpām stāv rindā, jo pagraba sienas ir ļoti biezas un labi izolē skaņu,” sacīja Hartmane, gan uzsverot, ka biedrības namu paplašināt nav iespējams, jo ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Hartmane arī pauda uzskatu, ka jaunās koncertzāles “Lielais dzintars” atklāšana būtiski neietekmēs biedrības nama darbību, jo tā pamats ir amatiermākslas kolektīvi, latviešu kultūras nemateriālais mantojums un tā daudzveidīgās izpausmes mūsdienās.

“[Liepājas simfoniskais] orķestris ir valsts mēroga pērle, un mēs esam auguši līdz ar tā koncertiem un viņu programmām. Sirds sāp, ka mums ir jāatvadās, jo biedrības nams bijis ļoti mīlēts arī klasiskās mūzikas žanrā, tomēr simfoniskajam orķestrim ir jāaiziet, un nekas mūsdienās nevar stāvēt uz vietas – pilsētai ir jāaug, un mēs augsim pilsētai līdzi un skatīsimies uz “Lielo dzintaru”,” sacīja Hartmane.

Jau ziņots, ka oktobrī Liepājas Latviešu biedrības nams ar dažādiem pasākumiem svin 80 gadu jubileju.

Liepājas Latviešu biedrības nams tika atklāts 1935.gada 27.oktobrī. 2009.gadā Liepājas Latviešu biedrības nama ēka iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz