Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Leļļu teātris rīkos starptautisko ielu teātru festivālu “Zeme. Debess. Jūra. 2015”

Liepājas Leļļu teātris rīkos starptautisko ielu teātru festivālu “Zeme. Debess. Jūra. 2015”
Foto: Ģirts Brūns
18.07.2015 16:46

LETA

Jau devīto gadu Liepājas Leļļu teātris rīko profesionālu starptautisko ielu teātru festivālu “Zeme. Debess. Jūra. 2015”, un arī šogad festivāls apmeklētājus priecēs divu dienu garumā – 31.jūlijā un 1.augustā – Liepājas Rožu laukumā.

Festivāla organizatore Lita Belte-Svētiņa aģentūru LETA informēja, ka šis pasākums ir veidots tā, lai katrs pasākuma apmeklētājs gūst pozitīvu emociju gammu. “Festivāls ir bez ieejas maksas un bez valodas barjeras, tādēļ ir saprotams ikvienam,” uzskata rīkotāja.

Festivāla atklāšanas vakarā, 31.jūlijā, no plkst.20 būs iespēja redzēt fragmentu no muzikālās deju izrādes “Ieklausies vējā” Liepājas Leļļu teātra aktieru izpildījumā, kas tapusi, pateicoties Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas “Kultūra” projekta “Leļļu teātru kultūru daudzveidība” gaitā.

Izrādes režisore ir Ingrida Oltermane no Zviedrijas deju teātra bērniem “ZebraDans”, kura sniegumu būs iespēja redzēt arī festivāla otrajā dienā, skaidroja Belte-Svētiņa.

Piektdienas vakara gaitā skatītājus izklaidēs ielu mākslinieku duets “Cia ZagreB” no Spānijas ar dzīvo mūziku un milzu riņķi. No Austrālijas ieradīsies žonglieris un komiķis Bennijs B, bet ar daudzveidīgo šovu un zelta lietu mūs priecēs Rīgas cirks. Kad Rožu laukumā sāks krēslot, būs iespējams baudīt ēnu deju teātri “Happy Dance Studio” no Rīgas.

Festivāla pirmo dienu noslēgs gaismas izrāde ar septiņiem LED izgaismotiem bundziniekiem, kas savā priekšnesumā ietver – krāsu maiņas, elektro skaņas apvieno ar bungām, bet šova finālu neaizmirstamu padara pirotehnikas papildinājums.

Visa vakara gaitā būs iespēja sastapt iespaidīgus tēlus no “GA Studio” un “dzīvās skulptūras” no “Beztemata”, bet mieloties būs iespēja ar mājražotāju gardumiem.

1.augustā pasākums atsāksies plkst.12, kur savā humora priekšnesumā iesaistīs skatītājus atraktīvie puiši no ASV, varēs vērot plastisku dejas izrādi Zviedru teātra “ZebraDans” izpildījumā. Bet klauns un humorists Dario no Itālijas jautros stāstos atdzīvinās un iesaistīs marionetes, informēja organizatore.

No plkst.10 darbosies Amatnieku un Mājražotāju tirdziņš. Abās festivāla dienās mākslinieki norises vietas mainīs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz