Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Liepājas mākslas foruma” programmā – maksas un bezmaksas pasākumi

”Liepājas mākslas foruma” programmā – maksas un bezmaksas pasākumi
Foto: Publicitātes
14.07.2016 14:27

liepajniekiem.lv

Jau pēc trīs nedēļām Liepājā atklās laikmetīgās mākslas un mūzikas festivālu ”Liepājas mākslas forums”.Šogad foruma organizētāju mērķis ir augstvērtīgus kultūras un mākslas notikumus padarīt apmeklētājiem pieejamākus, nodrošinot ne tikai ierastos – maksas, bet arī bezmaksas pasākumus, portālu informēja SIA ”Lielais Dzintars” sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Forums tiks atklāts 5.augustā pulksten 16 ar laikmetīgās mākslas darbu sēriju.Turpinot pagājušajā gada forumā iesākto tradīciju, multimediālas instalācijas, gleznojumi un vides objekti aicinās baudīt mākslu ne tikai iekštelpās, bet arī Liepājas pilsētvidē.

”Jau pirmajā mākslas forumā, kas tobrīd ievadīja vēl tikai tuvojošos koncertzāles ”Lielais dzintars” atklāšanu, pilsētai dāvinājām vienu sakoptu brandmūri. Pagājušajā gadā pilsētas centrā tapa gleznojumu ”Skaņu vīrs”, bet šogad lielformāta sienas gleznojumu veidos pieredzējušais mākslinieks, liepājnieks Uldis Rubezis,” stāsta mākslas kurators Andris Vītoliņš. Pilsētvidē liepājniekus uz pārdomām mudinās Indriķa Ģelža multimediālā instalācija ”Tikšanās”, Ivara Drulles skulptūra ”Enģeļu dziesmu klausītājs” un citi lielformāta multimediāli darbi.

Ekspozīcija turpināsies ”Lielā dzintara” mākslas telpā Civita Nova, kur būs apskatāma daļa no Latvijas simtgadei veltītā projekta ”Lielzemes laikmetīgās mākslas muzejs”.  Projekta darbu autori ir mākslinieki Kārlis Vērpe, Margo Zālīte, Aigars Bikše, Andris Vītoliņš un Ilze Supe. ”Lielzemes laikmetīgās mākslas muzejs” mākslas baudītājus pārsteigs ar lielizmēra mākslas objektiem, kā arī tēlniecības darbiem un lielformāta gleznojumiem.

”Vēlamies mākslu padarīt pieejamu, kā pašsaprotamu, bet reizē iedvesmojošu un daudzpusīgu mūsu aizņemtās ikdienas sastāvdaļu, tādēļ visi sesijā ietvertie darbi būs skatāmi bez ieejas maksas,” stāsta koncertzāles vadītāja Baiba Bože.

Foruma atklāšanas vakars 5.augustā turpināsies pulksten 20 ar Reiņa Zariņa un Kirila Burlova koncertizrādi “Gadalaiki” Lielajā zālē. ”Gadalaiki ir cilvēka dzīves loka atspoguļojums kustībā, mūzikā un vārdā. Tās pamatā ir Pētera Vaska monumentālais klavierdarbu cikls ”Gadalaiki” ar universālo nostādni par dzīves loku dabā un cilvēkā. Izrādē vērojama skatuves mākslinieka pieredze, izdzīvojot šo loku gan savā ikdienā, gan visas dzīves garumā. Dejotājs un mūzika šeit sakūst vienā – pianists ir kā dzīvesspēks, impulss, dvēsele, kas vada dejotāju cauri dzīves gadalaikiem,” ar performanci, kas Latvijā tiks rādīta tikai otro reizi iepazīstina Londonā dzīvojošais pianists Reinis Zariņš.

Sestdien, 6.augustā pulksten 18 vieni no talantīgākajiem jaunās paaudzes latviešu mūziķiem Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins Kamerzālē atklās jaunu programmas ”100 gadi ar Piafu” versiju. ”Koncertprogramma ir vīrieša un sievietes mīlas stāsts, kurā gluži kā dzīvē ir gan ļoti laimīgi mirkļi, gan gluži pretēji brīži,” sacījis Osokinu dinastijas pianists Andrejs. Jaunajā programmā vēl vairāk kā iepriekš savīsies dažādi žanri – klasiskā un populārā mūzika, teātris un izpildītājmāksla.

6.augusta vakars turpināsies ar bezmaksas kino seansu pulksten 20 koncertzāles Lielajā zālē. Melnbaltā kinofilma ”Visu nakti” (”Allnightlong”) uzņemta 1962.gadā, taču līdz šim Latvijā nav rādīta. Pirms muzikālās filmas ievadlekciju sniegs viens no Latvijas zinošākajiem kino ekspertiem, dr. phil. LU asoc. prof. Viktors Freibergs. Bezmaksas ieejas kartes var pieteikt koncertzāles ”Lielais dzintars” informācijas centrā pa tālruni 634 24555.

No 10. līdz 12.augustam,atbilstoši zāles nosaukumam, eksperimentālas teātra performances notiks ”Lielā dzintara”Eksperimentālajā skatuvē. Izrādes-sarunas ”Mii mii paaudze” seansi šajās dienās kopumā notiks 15 reizes. Katru seansu bez maksas iespējams skatīties 5 apmeklētājiem. Atlikušas dažas vietas uz 11.augusta seansiem, tādēļ interesenti tiek aicināti pieteikties, zvanot 634 24555.

11.augustā pulksten 19 ”Liepājas mākslas foruma”centrālais notikums – mīlestības un emocijām piesātinātais amerikāņu autora Džordža Gēršvina operas ”Porgijs un Besa” koncertiestudējums. Jaunradītājā operas iestudējumā piedalīsies daudzviet pasaulē atzinību guvuši operas solisti no ASV un Lielbritānijas: Letonija Mūra, Džermeins Smits, Lesters Linčs un Rodnijs Klarks. Talantīgā režisora un scenogrāfa Viestura Kairiša uzvedumu muzikāli krāšņos Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Andra Pogas vadībā, koris ”Kamēr…” un izcili latviešu operas skatuves solisti.

Forums tiks noslēgts 13.augusta vakarā pulksten 20 ar džeza un blūza mūzikas vakaru. Eiropā pieprasītākais Hammond B3 ērģelnieks Rafaels Resnigs (Austrija) pārsteigs ar neordināro spēles stilu un personības strāvojumu. Vadot neskaitāmus solo projektus un aktīvi piedaloties citu mūziķu ierakstos, šobrīd Rafaels jau ir izdevis un piedalījies gandrīz 50 albumu tapšanā. 2015. gadā CD un vinila formātā tika izdots viņa trīspadsmitais solo albums ”SoulGumbo”, un to visu mūziķis ir paguvis, vienlaikus sniedzot vairāk nekā 200 izcilus koncertus gadā.

”Liepājas mākslas foruma” identitāti veidojis viens no spožākajiem mūsdienu mākslas pārstāvjiem Latvijā, vairākkārtējs Purvīša balvas nominants Krišs Salmanis.

Kā iepriekš ziņots, ”Liepājas mākslas forums” no 5. līdz 13. augustam koncertzālē ”Lielais dzintars” iezīmēs starpkultūru sinerģiju – tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, operas, blūza un džeza mūzikas žanrus, teātra performances, kā arī  kino un klaviermūzikas vakarus.

Vairāk informācijas par ”Liepājas mākslas forumu” var iegūt mājas lapā www.greatamber.lv. Biļetes uz maksas pasākumiem var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

”Liepājas mākslas foruma” norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas projektam ”Daudzpusīgas profesionālās mākslas pieejamības nodrošinājums koncertzālē Lielais dzintars” piešķirtais finansējums.Forums tapis sadarbībā ar Amerikas vēstniecību, Cēsu Mākslas festivālu, Kuldīgas mākslinieku rezidenci, Latvijas blūza atbalsta biedrību, kinoprojektu ”Spektrs”, ”CREA promotion”,”British Council”, uzņēmumiem ”Krāsu serviss” un ”Storent”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz