Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā atklās lietišķās mākslas izstādi ”Pastaiga Liepājā”

Liepājas muzejā atklās lietišķās mākslas izstādi  ”Pastaiga Liepājā”
Foto: Jānis Vecbrālis
02.10.2017 09:53

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Trešdien, 4. oktobrī, pulksten 16 Liepājas muzeja Mazajā zālē notiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra lietišķās mākslas studijas ”Kursa” meistaru darbu izstādes ”Pastaiga Liepājā” atklāšana, portālam ziņoja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Projektu vadītāja Inese Muižniece.

Ekspozīcijā būs skatāmas studijas ”Kursa” meistaru dažādās tehnikās darināti apģērbi un aksesuāri – kleitas, mēteļi, pusmēteļi, lakati, cimdi un citi rokdarbi. Izstāde bez maksas Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, būs apskatāma līdz 5. novembrim.

Lietišķās mākslas studijas ”Kursa” meistari ikdienā darbojas un ir satiekami lietišķās mākslas centrā ”Dārza iela”, Liepājā, Dārza ielā 4/8, kur ikviens rokdarbu interesents aicināts apgūt rokdarbu mākslu.

Kolektīvs dibināts 1958. gadā. No 1993. gada studiju vada tautas daiļamata meistare Ilma Rubene un mākslinieciskā konsultante Milda Dīriņa. Studijas ”Kursa” dalībnieki joprojām ierosmi rod tautas mākslā, īpaši pievēršoties un izceļot Lejaskurzemes novada tradīcijas.

Pašlaik studijā vairākās sekcijās darbojas vairāk kā 50 dalībnieku – audējas, adītājas, pinēji, dzintara apstrādātāji, keramiķi, kokapstrādātāji un rokdarbnieces. ”Kursa” savus darbus ir rādījusi ne tikai Baltijas valstīs, bet arī tālu pasaulē: Gruzijā, Krievijā, Polijā, Vācijā, Ungārijā, Holandē, Skandināvijas valstīs, kā arī citos kontinentos – Kanādā, Šrilankā, Bolīvijā un Japānā.

Studijas rīkotās izstādes ir daudzveidīgas, jo tā cenšas strādāt ne tikai ar etnogrāfisko materiālu, bet arī sekot līdzi mūsdienu modes tendencēm. To apliecina arī studijas ”Kursa” dalībnieku pievēršanās moderno rokdarbu veidiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz