Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs atkal uzņem apmeklētājus

No piektdienas, 4.jūnijā, Liepājas muzejs un tā filiāle ”Liepāja okupāciju režīmos” vēris durvis individuālajiem apmeklētājiem, piedāvājot apskatei pastāvīgās ekspozīcijas un trīs izstādes. Muzejam tas ir nozīmīgs notikums, jo var pamazām atsākt darbu ikdienas režīmā.

Muzejs atkal uzņem apmeklētājus
Ieva Caruka “Gandri”, audekls, akrils, 2020. g. (Foto: Liepājas muzejs)
02.06.2021 12:41

"Kurzemes Vārds"

Viens vai viena mājsaimniecība

Valdība lēmusi, ka no 2.jūnija apmeklētājus var atsākt uzņemt muzeji un tam radniecīgas iestādes, tostarp izstāžu zāles, piemiņas vietas, arhīvi un kultūras centri, kā arī citas iestādes, kas eksponē mākslas un vēstures priekšmetus.

Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas vadītāja un profesora Jura Petraškeviča grafikas darbu un lielformāta zīmējumu personālizstāde ”[..]”. 

Juris Petraškevičs ”Čaula”, papīrs, sietspiede, 2020.g.

Mazajā izstāžu zālē sadarbībā ar Norvēģijas Karalistes vēstniecību Latvijā iekārtota norvēģu mākslinieces un mākslas vēsturnieces Beātes Jersvollas (Beate Gjersvold) akvareļdarbu izstāde ”Ieklausies klusumā”.

Beāte Jersvolla ”Ieklausies klusumā”, papīrs, akvarelis, 2020.g.

Savukārt Liepājas muzeja anfilāde jeb 1. stāva telpas atvēlētas latviešu laikmetīgās mākslas pārstāvei, gleznotājai un grafiķei Ievai Carukai, tur iekārtota mākslinieces personālizstāde ”Gandri, cīgas, amuleti”.

”Muzeju pēc jaunajām vadlīnijām tagad drīkst apmeklēt vienā mājsaimniecībā dzīvojošie vai individuāli, pa vienam, nodrošinot 25 kvadrātmetru platību vienai personai. Interese tiešām no apmeklētājiem ir – jūtams, ka cilvēki noilgojušies. Ja gadījumā vienlaikus atnāk vairāk apmeklētāju, palūdzam uzgaidīt mūsu muzeja dārzā,” stāsta muzejpedagoģe Ieva Dzintare.

Ārpus telpām jābūt 10 kvadrātmetru platībai. Tāpat jāievēro arī citas epidemioloģiskās prasības, piemēram, divu metru distance, telpu vēdināšana, sejas masku lietošana gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem. Muzejā nedrīkst notikt un rīkot pasākumus.

”Esam priecīgi uzņemt apmeklētājus. Ar nelieliem pārtraukumiem ierobežojumos ir pagājis gads, bijām jau pieraduši pandēmijas laikā strādāt citādi,” atzīst Liepājas muzeja pārstāve.

Tādi paši noteikumi kā muzejiem telpās vai āra lasītavās jāievēro arī bibliotēkām, papildus klāt arī vēl spēkā esošs noteikums, ka no lasītājiem saņemtās grāmatas jānotur 72 stundu karantīnā.
Citas kultūrvietas durvis individuāliem apmeklējumiem vērs, kolīdz būs sagatavojušās vadlīniju izpildei.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz