Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā skatāma skolēnu rokdarbu izstāde

Liepājas muzejā skatāma skolēnu rokdarbu izstāde
11.04.2012 10:56

No 11. aprīļa Liepājas muzejā K. Ukstiņa ielā 7/9 skatāma Liepājas vispārizglītojošo skolu skolēnu rokdarbu izstāde “Jūriņ’ prasa smalku tīklu”. Izstādē ar saviem darbiem piedalās 5. – 12. klašu skolēni.

Kā portālu informē muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve, tad darbi radīti mācību procesā mājturības un tehnoloģiju stundās 2011./2012. mācību gadā. Jūras tēma izstādei izvēlēta apzināti. Tā sasaucas ar šā gada starptautiskās akcijas “Muzeju nakts”, kas notiks 19. maijā, vienoto zilo krāsu un jūras tematiku.

Liepājas vispārizglītojošo skolu un speciālās skolas mācību priekšmeta – mājturības un tehnoloģiju darbu izstāde tiek rīkota katru gadu. Tās organizatori ir Liepājas Izglītības pārvaldes mājturības un tehnoloģiju metodiskā apvienība, kuras sastāvā ietilpst visi Liepājas mājturības skolotāji.

Izstādē būs vērojama tendence kā mūsdienu modernās tehnoloģijas tiek apvienotas ar klasiskām rokdarbu tehnikām. Izstādē redzamie skolēnu darbi pierāda to , ka joprojām rokdarbi un tautas māksla ir aktuāla visām paaudzēm, jo bieži skolas darbu gaitās iesaistās visa ģimene un atbalsta savu atvasi, kas mūsdienās ir viens no svarīgākajiem noteikumiem jaunās paaudzes audzināšanā un izglītošanā.

Izstāde ir kā pieredzes apmaiņa mūsu Liepājas mājturības un tehnoloģiju skolotājiem un atskaite par savu radošo darbu. Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes mājturības un tehnoloģijas metodiskā apvienība ir organizējusi skolēnu mācību olimpiādes abās tehnoloģijās un piedalījusies reģionālajā olimpiādē Ventspilī un 8.atklātajā mājturības olimpiādē ”Uguns” Priekuļos un daudzos citos Liepājas un Latvijas mēroga konkursos, kā arī Eiropas projektā ”Eiropas amatu prasmju dienas 2012″, kurā piedalās meistari no Francijas, Spānijas, Portugāles, Ungārijas, Slovākijas, Itālijas un Igaunijas.

15.maijā plkst. 15 notiks izstādes laureātu apbalvošana, bet līdz 14. maijam izstādes apmeklētāji varēs izvēlēties un balsot par sev tīkamāko darbu. Šā darba autoram tiks pasniegta Skatītāju simpātiju balva, ko sarūpējis Liepājas muzejs.

Izstāde Liepājas muzeja telpās K. Ukstiņa ielā 7/9 skatāma no 11. aprīļa līdz 20. maijam. Ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz