Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā visi plānotie darbi noslēgušies

Liepājas muzejā visi plānotie darbi noslēgušies
21.12.2012 17:51

Piektdien, 21. decembrī, Liepājas muzejā tikās visas muzeja renovācijā iesaistītās puses – muzeja darbinieki, pašvaldības pārstāvji, projektētāji, būvnieki un būvuzraugi, lai svētku gaisotnē izstaigātu atjaunotā muzeja telpas un izbaudītu tajā valdošo atmosfēru. Muzejā šobrīd ir noslēgušies visi plānotie darbi un būvnieks SIA “Vega1” svinīgi nodevis renovētās ēkas muzeja rīcībā. Muzejs apmeklētājiem durvis vērs jau 28. decembrī.

Oktobra beigās ekspluatācijā tika nodots Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “Liepājas pilsētas kultūras iestāžu rekonstrukcija un energoefektivitātes paaugstināšana” ietvaros renovētais Liepājas muzeja ēku komplekss. Savukārt pēc šī projekta noslēgšanās un ēku pieņemšanas ekspluatācijā muzejā turpinājās vēl citi darbi, kuri tika veikti par pašvaldības finansējumu. Nupat visi plānotie darbi ir paveikti.

Kā informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele, tad muzejs apmeklētājiem durvis vērs 28. decembrī ar Ilzes Lejiņas (Latvija) un Freda Hormaina (Francija) muzikālu uzvedumu “Viņš un viņa”. Līdz pat 15. martam katru ceturtdienu apmeklētāji varēs doties ekskursijā pa muzeju un ielūkoties pagrabstāva telpās, kuras līdz šim apmeklētājiem nekad nebija pieejamas. Savukārt no 15. marta līdz 26. maijam Liepājas muzejā būs apskatāma Eiropas kolekcionāru izstāde (Krievija, Dānija, Vācija), kuras iniciators ir Krievijas kolekcionāru savienības priekšsēdētājs Aleksandrs Ņikišins. Paralēli ekskursijām un pasākumiem muzeja telpās, tā darbinieki nogādās atpakaļ visus muzeja krājumus – 100 000 vienības.

Papildu ERAF projektam “Liepājas pilsētas kultūras iestāžu rekonstrukcija un  energoefektivitātes paaugstināšana” tika veikta vesela virkne darbu par pašvaldības finansējumu. Pašvaldība šim mērķim piešķīra Ls 129 305, 13. Savukārt “Norvik” banka ziedoja Ls 4656,02 muzeja strūklakas remontam.

Lai veiktu nepieciešamos muzeja remonta darbus par pašvaldības piešķirto finansējumu muzejs izsludināja trīs atsevišķus iepirkumus, kur konkursa kārtībā kā būvnieks tika izraudzīta SIA “Vega 1”. Pirmā iepirkuma rezultātā veikts jumta remonts, vestibila grīdas remonts, cokolstāvu logu restu remonts, garderobes remonts, parketa ieklāšana otrā stāva galerijā, telpu remonts pēc inženierkomunikāciju izbūves, pagraba durvju izgatavošana un montāža. Otrā iepirkuma rezultātā veikts dienvidu fasādes remonts, galvenās ēkas izbūvju fasādes apdares remonts, savukārt trešā iepirkuma ietvaros izremontētas Liepājas muzeja galvenās ēkas ekspozīcijas telpas, apdares darbi telpa, kā arī veikts vestibila sienas remonts un muzeja galvenās ēkas pirmā stāva zāļu remonts.

“Šajā Ziemassvētku laikā, kad visapkārt valda tik jauka noskaņa, ir patiess prieks, ka sakārtota ir vēl viena kultūras iestāde. Aizvadītais gads kultūrai ir bijis ļoti veiksmīgs – renovēts Liepājas Latviešu biedrības nams, sakārtotas telpas Dārza ielā, kur veidojas kultūras kvartāls un arī muzejs piedzīvojis vērienīgas pārmaiņas. Ienākot renovētajā muzeja vestibilā jūtama senatnes elpa, kad gribas pieklusināt soļus un izbaudīt šo brīnišķīgo atmosfēru, kas šeit valda”, gandarīta par paveikto ir domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Dievs vēro un novērtē mūs nevis pēc panākumiem, bet gan pēc tā, kā mēs cīnāmies, kad ceļš ir bedrains. Šis projekts ir bijis sarežģīts, tādēļ vēl jo lielāks gandarījums par paveikto. Kopumā mums bijušas 50 būvsapulces, iesaistītās personas strādājušas pie šī objekta kā dienu, tā nakti. Paldies visiem par vēlmi izdarīt ne tikai projektā ietverto, bet darīt vēl labāk”, uzsvēra projekta vadītāja Baiba Akmentiņa – Čerņecova.

Muzeja direktore Dace Kārkla pateicās visiem projektā iesaistītajiem – pašvaldībai, būvuzņēmējam SIA “VEGA 1”, apakšuzņēmējam SIA “PILSBŪVE”, būvuzraugiem, arhitektei Kristīnei Veinbergai, Liepājas Būvvaldes speciālistiem, muzeja darbiniekiem, projekta vadītājai Baibai Akmentiņai – Čerņecovai u.c., pasniedzot piemiņas veltes ar Liepājas muzeja vestibila tapešu fragmentu.

Publicitātes foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz