Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs piedāvā jaunu tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbību par ikonu glezniecību

Liepājas muzejs piedāvā jaunu tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbību skolēniem ”Ikonas – simbolu glezniecības tradīcija”, kas iepazīstina ar ikonogrāfijas vēsturi, ikonu daudzveidību un to glezniecības pamatprincipiem, kā arī simbolu un krāsu nozīmi ikonās, informē muzeja pārstāve Inga Zīverte.

Liepājas muzejs piedāvā jaunu tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbību par ikonu glezniecību
Foto: Publicitātes
21.01.2022 09:57

liepajniekiem.lv

Skolēni muzejpedagoga stāstījuma laikā uzzinās par Latvijas Ikonogrāfu biedrību un tās darbību, ikonu radīšanā izmantotajiem materiāliem, grafikas tehniku, kā arī tuvāk iepazīsies ar izstādē apskatāmajiem mākslas darbiem.

Jaunā muzejpedagoģijas programma iekļauta arī programmas ”Latvijas skolas soma” programmā.

Ikona ir neatņemama kristīgās baznīcas sastāvdaļa. Tā ir dzīva glezniecības tradīcija, kas turpina piedzīvot savu attīstību un izmaiņas arī šodien. Ikonogrāfa radošais darbs bieži vien ir pavisam cieši saistīts un balstīts ticības dzīves pieredzē.

Ikona vēsturiski izplatījās līdz ar kristietības ienākšanu dažādās zemēs un tautās, aizvien turpinot pārmantot ikonogrāfijas tradīcijā pastāvošo glezniecības principu reglamentus.

2012. gadā dibinātā Ikonogrāfu biedrība izveidota, lai apvienotu ikonu un svētbilžu autorus Latvijā un ārpus tās, kā arī veicinātu sabiedrības izglītotību ikonu un svētbilžu jomā, popularizētu ikonas unikālo nozīmi Pareizticīgajā baznīcā un pasaules kultūras mantojumā.

Muzejpedagoģijas nodarbība ”Ikonas – simbolu glezniecības tradīcija”notiek pēc pieprasījuma tiešsaistē – Zoom platformā, iepriekš sazinoties ar Liepājas muzeja galveno muzejpedagoģi Ingu Zīverti, rakstot – [email protected] vai zvanot +371 29605223.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz