Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs piedāvā konsultācijas par tautastērpu darināšanu un valkāšanu

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina ikvienu uz konsultācijām par tautastērpu, to darināšanas un valkāšanas tradīcijām, informē centra vadītāja Vineta Solovjova.

Liepājas muzejs piedāvā konsultācijas par tautastērpu darināšanu un valkāšanu
Foto: Publicitātes
13.02.2023 13:25

liepajniekiem.lv

Laikā, kad Latvijas kori un deju kolektīvi gatavojas un pošas vasaras izcilākajam kultūras meistardarbam, XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII Deju svētkiem, Kurzemes tautastērpu informācijas centrs piedāvā izpētīt Liepājas muzeja krājumā esošās tautastērpu daļas, rotas, rakstus, elementus.

Kurzemes tautas tērpu informācijas centrā, Kūrmājas prospektā 16/18, ir iespēja konsultēties ar zinošiem amata meistariem par materiālu izvēli, dažādiem darināšanas paņēmieniem vai jebkuru citu neskaidrību.

Tāpat centrā var uzzināt, kā tautastērpu darināt paša spēkiem, pakāpeniski un atbilstoši iespējām.

“Kurzeme var dižoties ar senām tradīcijām un bagātu kultūras mantojumu. Dziesmu un deju svētki ar pusotra gadsimta ilgajām tradīcijām ir viens no tiem. Savukārt, tautastērps latviešiem ir nacionālās identitātes simbols un neatņemama svētku sastāvdaļa,” saka V. Solovjova.

Dziesmu un deju svētki šogad notiks no 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā. Šis ir laiks, kad svētku rotā – tautastērpā – var posties un dižoties ne tikai dziedātāji un dejotāji, bet arī ikviens, kuram ir tāda iespēja.

Ar tautastērpiem ikviens varēs dižoties kā uz Dziesmu un deju svētku skatuvēm, tā svētku 150 gades gājienā, tautastērpu konkursā un dažādās tautas lietišķās mākslas izstādēs gan Liepājā, gan citviet Latvijā.

Kurzemes tautastērpu informācijas centra pārstāve informē, ka uz konsultāciju vēlams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 29449771.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz