Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs valsts svētkos piedāvā saistošu un izzinošu programmu

18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, Liepājas muzejs un Liepājas 17.-19. gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” būs atvērti apmeklētājiem, piedāvājot saistošu un izzinošu programmu valsts svētku noskaņās, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Liepājas muzejs valsts svētkos piedāvā saistošu un izzinošu programmu
Jaunsardze ekspozīcijā “Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā”. (Foto: Kārlis Volkovskis)
03.11.2023 10:42

liepajniekiem.lv

Sestdien, 18. novembrī, pulksten 11 un pulksten 14 Liepājas muzejs, Kūrmājas pr. 16/18, aicina liepājniekus un pilsētas viesus uz bezmaksas ekskursijām gida pavadībā interaktīvajā ekspozīcijā “Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā”.

Gida pavadībā būs iespēja izzināt Liepājas nozīmi Latvijas valsts pirmsākumos un Neatkarības kara laikā, kad izdevās nosargāt un nostiprināt Latvijas valsts neatkarību.

Latvijas valsts simtgadei veltītā ekspozīcija Liepājas muzejā atklāj sarežģīto politisko, militāro, ekonomisko un sociālo situāciju Liepājā.

Tā ļauj izprast Latvijas Pagaidu valdības nozīmīgumu ne tikai Liepājas posmā, bet arī Neatkarības kara (1918.–1920.) laikā Latvijas vēstures kontekstā.

Liepājas posms ir nesaraujami saistīts ar vēlākiem notikumiem Latvijas vēsturē.

Ekskursijām vēlama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 296 05 223 vai rakstot elektroniski: [email protected].

Tikmēr 18. novembrī, dienas pirmajā pusē rosība valdīs arī Liepājas 17.-19. gadsimta interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu namā”.

No pulksten 11 ikviens aicināts klātienē vērot maizes krāsns kurināšanu, maizes kukulīšu veidošanu un cepšanu. Kā ierasts, pie maizes krāsns rosīsies maiznieks Aivars Ozols.

Rudzu tumšo un saldskābo maizi būs iespējams gan nodegustēt uz vietas, gan iegādāties līdzņemšanai.

Paralēli maizes cepšanai Latvijas dzimšanas dienā vēsturiskā nama apmeklētājiem būs iespēja arī izzināt un nodegustēt dažādas zāļu tējas, par kuru labajām un ārstnieciskajām īpašībām pastāstīs Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja Vineta Solovjova. 

Savukārt no pulksten 13 “Hoijeres krogā” muzicēs skaniski košie etnomūziķi Julgī Stalte un Ēriks Zeps.

Julgī ir zināma ne tikai kā lībiešu dziedātāja un tautas mūziķe, bet arī kā folkloras kopas “Skandinieki” vadītāja. Savukārt Ēriks ir latgaliešu enerģiskās postfolkloras grupas “Rikši” līderis un akordeonists un kādu laiku jau arī daļējs liepājnieks.  

Abi mūziķi apvienojušies duetā “TKP”, kas dzimis Latvijas 3×3 nometnēs šī̄ gadsimta sākumā, izskanot tieši reizi gadā un tādējādi iemantojot arī nosaukumu “tā̄ kā pērn”.

Kā atzinuši paši mūziķi –

tajā apvienojies “vidējais latvietis”, savijot līvisko rimtumu ar latgalisko azartu, kā arī latgalisko smeldzi ar līvisko nemirstību.

Abi mūziķi ir tradicionālās mūzikas un kultūras vēstnieki, iedvesmotāji, Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma bagātināji un popularizētāji.

Abi spēcīgi un izjusti dzied, Julgī spēlē vijoli un kokli, Ēriks – akordeonu.

Valsts svētkos, 18. novembrī, Liepājas muzejs un Liepājas 17.-19. gs. interjera muzejs būs atvērti no pulksten 10 līdz 17.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz