Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai piešķir profesionālās izglītības kompetences centra statusu

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai piešķir profesionālās izglītības kompetences centra statusu
Foto: Ritvars Sproģis
16.11.2016 15:15

LETA

Valdība šodien vienojās Nacionālajai Mākslu vidusskolai, kā arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai piešķirt profesionālās izglītības kompetences centra statusu.

Kultūras ministrija (KM) oktobrī saņēma abu skolu iesniegumus ar lūgumu izskatīt jautājumu par profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanu.

Kultūrizglītības kompetences centri tiek plānoti kā izglītības iestādes, kas veicina izglītības kvalitāti, sekmē metodisko darbību, veicina audzēkņu un pedagogu līdzdalību nacionālos un starptautiskos pasākumos, kā arī stiprina saikni ar nākamajiem darba devējiem un darba vidi. Tādēļ šādiem centriem ir iespēja piesaistīt finansējumu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu prasībām. ES struktūrfondu finansējuma piesaiste ļauj sakārtot kompetences centru infrastruktūru un pilnveidot materiāltehnisko bāzi kvalitatīvāka mācību procesa nodrošināšanai.

KM skaidro, ka vidusskolas kvalificējas kompetences centra statusa ieguvei. Kompetences centra statusu piešķir, pamatojoties uz augstiem darbības rezultātiem. Abas vidusskolas kvalificējušās pēc vairākiem kritērijiem, tostarp abu vidusskolu visiem izglītojamiem, kuri ieguvuši profesionālo kvalifikāciju, vērtējums profesionālās kvalifikācijas eksāmenos nav bijis zemāks par septiņām ballēm. Tāpat abas vidusskolas piedalās ES fondu un citos ārvalstu finanšu instrumentu finansētajos projektos.

Viens no centra statusa ieguvumiem būs arī 10% piemaksa pedagogu darba samaksai vidusskolu īstenotajās profesionālās izglītības programmās.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā kopā mācās 789 izglītojamie, no kuriem profesionālās vidējās izglītības programmās ir 262 izglītojamie, savukārt profesionālās ievirzes izglītības programmās – 527 izglītojamie. Skolā strādā 151 pedagogs, 12 pedagoģiskie darbinieki un 57 tehniskie darbinieki.

Nacionālajā Mākslu vidusskolā kopā mācās 538 izglītojamie, no kuriem profesionālās vidējās izglītības programmās ir 200 izglītojamie, vispārējās pamatizglītības programmās un līdztekus profesionālās ievirzes izglītības programmās – 329 izglītojamie, profesionālās pilnveides programmā – septiņi izglītojamie un vispārējās pamatizglītības programmā – divi izglītojamie. Vidusskolā strādā 170 pedagoģiskā personāla darbinieki un 29 tehniskā personāla darbinieki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz