Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē – Dzejas dienu un Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē – Dzejas dienu un Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi
Foto: Publicitātes
07.09.2017 15:22

liepajniekiem.lv

Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāle jau trešo gadu pēc kārtas piedalās Eiropas kultūras mantojuma dienu programmas veidošanā Latvijā un jau otro gadu pēc kārtas tieši katedrālē šo notikumu atzīmē kopā ar dzejas dienu notikumiem, informē Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Kristīne Liepa.

Pasākumu programma Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē:

9. septembrī, plkst. 14.00 Sarunas tornī

– aktieris Andris Morkāns ar fragmentu lasījumiem no Somu jēgeru dienasgrāmatām;

– vēsturnieks Gunārs Silakaktiņš ar stāstījumu par Somu jēgeru gaitām Liepājā.

Eiropas kultūras mantojuma dienu šī gada devīze ir ”Vēsturisku notikumu vietas Latvijā.” Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds sadarbībā ar Latvijas Nacionālo arhīvu ir veidojuši šo pasākumu kā ievadu 2018. gada februārī plānotajiem somu jēgeru atceres simtgades pasākumiem, kuri notiks Liepājā. Atzīmējot vēsturisko notikumu, kad 1918.gada 13.februārī Sv. Trīsvienības baznīcā tika iesvētīts jēgeru karogs – pirmais neatkarīgās Somijas militārās vienības karogs un 27. jēgeru bataljona karavīri zvērēja uzticību Somijas
likumīgajai valdībai. No Liepājas ostas jēgeri ar kuģiem devās prom no Latvijas, lai caur Vāsas ostu atgrieztos dzimtenē un piedalītos Somijas pilsoņu karā, aizstāvot savu jauno valsti.

10. septembrī, plkst. 10.00 Dievkalpojums, plkst. 12.00 Sadraudzība un Bībeles tekstu zīmēšanas darbnīca tornī:

– vada Sandra Vensko;

– lūgšanā vieno dekāns Pēteris Kalks.

Bībeles tekstu zīmēšanas darbnīcas idejas pieredze ir atvesta no Vācijas. Tiek dots Bībeles teksts apcerei, kuru dalībnieki pēc tam atspoguļo zīmējumos.

15. septembrī, piektdienā plkst. 20.00 Dzejas un mūzikas performance DZEJAS VERTIKĀLE III

– dzejnieki, mākslinieki un mūziķi veidos atsauces zīmējumā, skaņā, gaismā un vārdā uz četru evaņģēliju tekstiem.

Piedalās dzejnieki Gunita Boka, Inta Kampara, Dace Metēja, Gunta Šnipke, Valentīns, Sandra Vensko, māksliniece Agnese Rudzīte, mūziķes Ieva Tālberga, ērģelniece Maija Zaķis, gaismu mākslinieks – Jānis Vasilis.

No 9. septembra “Mārtiņa Lutera atstātais mantojums – Reformācijai 500” grāmatu izstāde no Liepājas Sv.Trīsvienības draudzes arhīva.

Visi programmā minētie pasākumi ir bezmaksas.

Eiropas kultūras mantojuma dienas Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē organizē Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds un draudze, sadarbībā ar KIP un Latvijas Nacionālo Arhīvu.

2017. gada Eiropas Kultūras mantojuma dienas ir veltītas vēsturisku notikumu vietām nolūkā apzināt un no jauna iepazīt tās vietas, kas saistītas nozīmīgiem notikumiem Latvijas teritorijas vēsturiskajā attīstībā un mūsu vēsturei nozīmīgu personību dzīvi un darbu.

Pateicoties Latvijas ģeogrāfiskajam novietojumam, tās teritorijā gadu tūkstošos un simtos risinājušies notikumi, kas nozīmīgi ne tikai šīs zemes iedzīvotājiem, bet arī visai Baltijai un Eiropai. Vēsturisku notikumu vietas, kas, iespējams, vistiešāk parāda, ka kultūras mantojums ir stāsts par mums, par cilvēku, cilvēka dzīves kvalitāti, vērtību skalu. Tā ir saruna par cilvēces nākotni.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz