Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē – dzejas, mūzikas un mākslas performance

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē – dzejas, mūzikas un mākslas performance
Ilustratīvs (Foto: LETA)
05.09.2019 12:15

liepajniekiem.lv

7.septembrī pulksten 12 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē sāksies priekšlasījumu cikls “Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāle – Eiropas pērle”.

Interesenti varēs vērot slaidrādes, noklausīties lekcijas par Eiropas kultūras mantojumu un tā saglabāšanu Liepājas pilsētā. Lekciju laiks kopumā plānots divas stundas ar daudzveidīgu tematiku – arhitektūra, mūzika, māksla, kultūra sasaistē ar sakrālo mantojumu.

Priekšlasījumus lasīs vieslektors, profesors Jānis Krastiņš, tēlnieks Egons Peršēvics, mūziķe Ieva Tālberga. Dekāns Pēteris Kalks vēsturiskā skatījumā stāstīs par Liepājas dievnamiem, nesen izveidoto skulpturālo kristāmtrauku Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, liturģijas elementiem un to nozīmi dievkalpojuma gaitā un dievnama vietu pilsētvidē.  

Pulksten 15 sāksies meistardarbnīca “Glābt pasauli”. Kultūras mantojuma kontekstā māksliniece Agnese Rudzīte aicinās paraudzīties uz dažādām mākslas izpausmēm, ieskatīties, ieraudzīt, kā pārveidot jau reiz radītu materiālu un pārveidot to  jaunā veidolā.

Gan pieaugušie, gan jaunieši un bērni varēs izšūt, izveidot, uzzīmēt, uzgleznot savu radošo darbu, apgūt jaunas prasmes, kā saglabāt esošo un neizmest vērtīgo.

Pulksten 20 notiks dzejas, mākslas, mūzikas un gaismas performance “VERTIKĀLE V”, kas šogad veltīta dievkalpojuma tēmai. Vakara pasākumā piedalīsies dzejnieki, mūziķi un mākslinieki.

Savukārt 8.septembrī pulksten 12 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē notiks vēl viena lekcija – ekskursija, un to vadīs sakrālās telpas pētniece Daina Lāce, ārpus katedrāles telpām, savā stāstījumā iekļaujot tēzes par dievnamu kā Eiropas sakrālās mākslas fenomenu Eiropā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz