Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Herberts Laukšteins par Egona Dombrovska aiziešanu: Būtu muļķīgi atteikties no laba piedāvājuma

Nesen tapa zināms, ka viens no ilggadējiem Liepājas teātra aktieriem Egons Dombrovskis nolēmis mainīt dzīvi, pievienojoties Latvijas Nacionālā teātra aktieru kolektīvam. Aktieris gan nelabprāt sniedz komentārus par izmaiņām, taču komentāru sniedzis Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, raksta portāls “apollo.lv”.

Herberts Laukšteins par Egona Dombrovska aiziešanu: Būtu muļķīgi atteikties no laba piedāvājuma
Foto: Paula Čurkste/LETA
20.01.2023 15:00

apollo.lv

Decembra beigās sarunā ar kolēģi Gati Maliku podkāstā “Pīpētavas sarunas” Dombrovskis atklāja, ka gatavojas pārmaiņām.

Viņš pauda, ka esot daudzu apsvērumu kopums. “Man nav tik daudz naudas, lai es varētu nopirkt elektromobili un pārvietoties tik bieži. Tas ir viens no punktiem. Taču tā nav vienīgā problēma. (..) Gribu būt vairāk kopā ar saviem tuvajiem, ar meitu. Man šķiet, manas klātbūtnes ir par maz,” viņš skaidroja.

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins izdevumam “Privātā Dzīve” atklāj, ka par Egona lēmumu pamest teātri uzzinājis jau rudenī, taču saprotot gan finansiālos apsvērumus, gan vēlmi sakārtot privāto dzīvi, nav centies atrunāt.

“Pats vairākus gadus tā esmu mētājies – pirmdien aizbraucu prom no ģimenes, piektdienas vakarā atgriežos. Zinu, ko tas nozīmē. Un, ja ir labs darba piedāvājums tuvāk mājām, būtu muļķīgi atteikties.” 

Egons sākotnēji esot piedāvājis Laukšteinam variantu – uz gadu paņemt pauzi teātrī, tomēr teātra direktors to noraidījis.

“Egonam jātiek skaidrībā ar privāto dzīvi, tas ir pietiekams arguments. Taču tādas pauzes ņemšanas mani kā teātra direktoru nepārliecina,” norāda Laukšteins.

Dombrovskis Nacionālā teātra trupai pievienosies rudenī. 

Laukšteins piebilda, ka šķiras ar Egonu uz draudzīgas nots. “Visi tilti nav nodedzināti. Teātra durvis viņam vienmēr ir vaļā.”

Iepriekš izskanējusī informācija liecina, ka aktieris brauks uz Liepāju spēlēt savas lomas agrākajos iestudējumos, kas šeit būs repertuārā, tā kā uz Liepājas teātra skatuves viņu vēl redzēsim.

Vairāk varat lasīt izdevuma “Privātā Dzīve” 10. janvāra numurā. ​

Saistītie raksti

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz