Pirmdiena, 20. maijs Venta, Salvis, Selva
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra izrāde “Spēlē, spēlmani!” nominēta Aleksandra Čaka balvai

Liepājas teātra izrāde “Spēlē, spēlmani!” nominēta Aleksandra Čaka balvai
12.10.2011 15:49

Atslēgvārdi

Aleksandra Čaka balvai nominēti 14 autori un kolektīvi, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Ilona Brūvere.

Čaka balvai nominēts Valda Rūmnieka un Andreja Miglas biogrāfiskais romāns “Čaks”, Aivara Vilipsona “Sumpurņa suneti”, Vinetas un Daces Leimaņu mācību filmas “Aleksandra Čaka muzejs” un “Bohēma”, Liepājas teātra izrāde “Spēlē, spēlmani!”, Uģa Brikmaņa režijas darbs pie lielkoncerta “Meistars, Dziesma. Leģenda”, Aleksandra Čaka dzejas izlase “Spoguļi” krievu valodā, Sergeja Moreino tulkojumā, Pēra Nīlsena “Čaka dzejas izlase” dāņu valodā, Ērika Grigolijas Čaka poēmas “Mūžības skartie” tulkojums gruzīnu valodā, Valda Lūriņa un Andreja Miglas dzejas un tēlojumu iestudējums “Rīga, mana Rīga” Radioteātrī, Māra Bērziņa romāns “Titāna skrūves”, Māras Izvestnijas veidotā bibliogrāfija “Aleksandrs Čaks”, Līgas Knēziņas grāmata “SMS”, mākslinieces Vinetas Kaulačas urbāno darbu sērija un Aleksandra Čaka dzejas, dziesmu CD un dzejoļu grāmata “Domās par tevi”, izdevējs – Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis-muzejs un Iveta Mielava “Upe tuviem un tāliem”.

Dzejnieka Aleksandra Čaka balva šogad tiks pasniegta sesto reizi. To 2001. gadā iedibina Čaka biedrība sadarbībā ar Rīgas domi, lai rosinātu inovatīvu un mākslinieciski augstvērtīgu radošu darbu rašanos par pilsētas tēmu un popularizētu izcilā latviešu dzejnieka daiļradi.

10.oktobra sēdē žūrijas komisija vienojās par balvas laureātiem visās nomināciju kategorijās. Žūrijas komisijas darbā šogad piedalās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Kultūras .pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita, literatūras zinātniece Andra Konste, dzejnieks Edvīns Raups, dzejnieks un publicists Viktors Avotiņš, arhitekts Gundars Vērpe, Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte, Aleksandra Čaka memoriālā dzīvokļa-muzeja direktora vietniece Solvita Lapiņa, Kultūras iestāžu un amatierkolektīvu nodaļas vadītāja Ilona Vanadziņa.

Čaka balvas pasniegšanas ceremonija notiks Latviešu biedrības nama Lielajā zālē 26. oktobrī plkst.19.

Aleksandra Čaka balva tiks piešķirta par mākslinieciski augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā un – par nozīmīgu veikumu A. Čaka daiļrades izpētē, popularizēšanā vai tulkošanā.

Aleksandra Čaka balvu piešķir reizi divos gados divās nominācijās.

Balvas fonds ir 1500 latu, no kura nav atskaitīti nodokļi. Dibinātāji var piesaistīt sponsoru līdzekļus balvas palielināšanai.

Kandidātus balvai var izvirzīt Aleksandra Čaka biedrība, Rīgas dome, laikrakstu un žurnālu redakcijas, grāmatu apgādi, kultūras institūcijas un sabiedriskās organizācijas, Aleksandra Čaka biedrības biedri.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz