Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Cietsirdīgās spēles”

Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē “Lielais dzintars” 19.augustā pirmizrādi piedzīvos deviņu teātra jauno aktieru diplomdarba izrāde “Cietsirdīgās spēles”, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Cietsirdīgās spēles”
Izrāde "Cietsirdīgās spēles". (Foto: Justīne Grinberga)
05.08.2021 15:43

LETA

Viņa pavēstīja, ka diplomdarba izrāde iekļauta teātra repertuārā un iestudējumu pēc Alekseja Arbuzova lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko. Viņš norādīja, ka izrādes mērķis bija likt aktieriem izstrādāt lomu no sākuma līdz beigām ar visu to metožu palīdzību, kuras aktieri apguvuši ceturtajā studiju gadu laikā.

“Iedziļināties raksturu biogrāfijās, meklēt līdzīgo un atšķirīgo ar sevi, saprast savas attiecības ar vecākiem un meklēt līdzības ar saviem varoņiem. Līdz tam viņi bija veidojuši tikai atsevišķus fragmentus, tāpēc šis iestudējums ir viņu pirmais nopietnais darbs uz skatuves,” uzsvēra režisors.

Iestudējumā piedalās Kintija Stūre, Kārlis Ērglis, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs, Madara Viļčuka, Madara Kalna vai Agnija Dreimane, Valts Skuja, kā arī Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Herberts Laukšteins un Milda Ziemane.

Režisors pats veidojis arī skatuves iekārtojumu, savukārt gaismu partitūru veidojis Dainars Albužis. Lugu no krievu valodas tulkojusi un adaptējusi Rasa Bugavičute-Pēce. Izrādi iespējams noskatīties arī 25.augustā un 24.septembrī.

Borga uzsvēra, ka teātri apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai identifikācijas karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz