Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos komēdija “Kā mīl tā otra puse”

Pandēmija uz astoņiem mēnešiem aizkavēja komēdijas “Kā mīl tā otra puse” pirmizrādi Liepājas teātrī. Gaidīšana ir beigusies, jau šovakar Gundara Silakaktiņa režisēto lugu ar acu skatieniem aptaustīt beidzot varēs arī skatītāji. Režisors piekodina, ka jāgatavojas gardi izsmieties.

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos komēdija “Kā mīl tā otra puse”
Ap amizantiem mirkļiem un pārsteigumiem bagātīgi klātu galdu vakariņās sapulcējas visi trīs laulātie pāri. Boba (Sandis Pēcis) un viņa sievas (Anete Berķe) mīlestība ir tik spēcīga, ka vienubrīd kundze gatava kungam kraut ar to pašu karoti, ar kuru iepriekš teju aizrijies viņu bērns. (Foto: Justīne Grinberga)
17.09.2021 06:00

Roberts Džeriņš

"Kurzemes Vārds"

“Ja šajā sarežģītajā laikā mums izdosies skatītājiem ļaut aizmirsties un izsmieties, uzskatīšu, ka mūsu galvenais uzdevums ir izpildīts,” sacīja G. Silakaktiņš.

Izrāde tapusi jau ziemā, kad trupa spēlējusi tukšā zālē. “Tas nebija viegli, jo komēdijas pamatuzdevums ir publikas reakcija. Ja tās nav, aktieriem ir grūtāk spēlēt un dzīvot šajā žanrā,” režisors skaidroja.

Starp mēģinājumiem pagāja astoņi mēneši, un to laikā dažas lugas nianses arī izmainītas. “Biju pārsteigts, cik strauji aktieriem izdevās apgūt tekstu no jauna. Pat nelikās, ka kas būtu aizmirsies. Šis žanrs prasa ātru domāšanu, labu humora un precīzu laika izjūtu. To Liepājas teātra aktieri labi pārvalda,” viņš vērtēja.

“Aizmirstam drūmo kovida lietu, vienkārši smejamies, smeļam labu garastāvokli,” aicināja režisors.

Lugu “Kā mīl tā otra puse” britu dramaturgs Elens Eikborns sarakstīja pirms 60 gadiem, bet tās aktualitāte nav zudusi joprojām. Režisors arī nolēmis saglabāt tā laika estētiku, nevis pārcelt darbību uz mūsdienām pietuvinātāku vidi. Sižets grozās ap trīs laulātu pāru ikdienas dzīvi un viņu skapjiem. Tēli iekļūst neparastās situācijās, seko nepatīkami atklājumi, dažādas reakcijas, asprātīgi dialogi un iezīmējas mīlestības dažādās grimases un vaibsti.

Sandis Pēcis izrādē tēlo Bobu, ko pats sauc par punču puisi. “Bobs ir omulīgs un vieglprātīgs. Varbūt vairāk nekā vajadzētu. Ir vairākas sievietes, bet kā es varu zināt, ka tā otra nav tā īstā? Tā kāja slīd, ir slidens laiks. Kam negadās? Ir tādi cilvēki, kuri ir tik slideni kā saziepēti un karma viņus nevar noķert. Bobu ķer, bet viņš vienmēr izslīd gan no sievas, gan karmas ķetnām. Viņš ir procesā, dzīvo, lai ir ērti,” savu tēlu raksturoja aktieris.

Savukārt nesteidzīgās Mērijas lomā iejutusies Laura Jeruma. “Lugā mans vīrs Viljams mūsu ģimenē ir galvenais. Es esmu zem viņa, rodas dažādi pārpratumi. Dodamies vakariņās pie citām ģimenēm, un tā ir pirmā reize vispār, kad viņš Mēriju paņēmis līdzi. Viņš savu sievu no sabiedrības acīm slēpa, bet tā ir komēdija, viss izvēršas ļoti jautri un interesanti,” viņa stāstīja.

“Šī man ir pirmā īstā raksturloma pēc ilgāka laika. Tiešām varu izspēlēties un izdauzīties. Komēdijas žanrs vispār pieprasa mazliet savādāku spēles stilu, nekā tas ir, piemēram, reālpsiholoģijā. Līdz ar to ir ļoti interesanti un es tiešām šo izbaudu,” norādīja aktrise.

Vēl iestudējumā piedalās arī Leons Leščinskis, Karīna Tatarinova, Anete Berķe un Rolands Beķeris, kā arī Madara Viļčuka, Agnija Dreimane, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs.

Kopā ar režisoru izrādi veidojuši arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, horeogrāfe Inga Krasovska, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, muzikālo noformējumu – Zane Dombrovska. Lugu no angļu valodas tulkojusi Kārina Pētersone.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz