Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris atdos biļešu naudu par atceltajām izrādēm

Pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī līdz nākamā gada 11. janvārim izrādes Liepājas teātrī nenotiks. Atceltas ir visas izrādes, kas nevarēja notikt ārkārtējās situācijas posmā no šī gada 13. marta līdz 30. decembrim, un skatītāji naudu par iegādātajām biļetēm var saņemt atpakaļ. Naudas atmaksa sāksies otrdien, 8. decembrī.

Liepājas teātris atdos biļešu naudu par atceltajām izrādēm
Foto: Egons Zīverts
07.12.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Ja biļete pirkta ar bankas pārskaitījumu vai internetā “Biļešu paradīzes” vietnē, tad nauda tiks atmaksāta automātiski. Ja biļete pirkta kasē, tā nododama Liepājas teātra kasē vai jebkurā “Biļešu paradīzes” kasē.

Abonementu īpašniekiem, kuri neapmeklēja 3. abonementa izrādes “Saviļņojums” un “Dēmons”, izrādes būs iespējams apmeklēt 2021. gadā. Liepājas teātra tradicionālie svētku koncerti pārcelti uz 2021. gada decembri ar cerību parādīt tos “pilnā jaudā un pilnā zālē”, ziņo teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Par izrādēm, kas nenotika no 9. novembra līdz 6. decembrim, jāatdod ap desmit tūkstošiem eiro, stāsta Liepājas teātra vadītājs Herberts Laukšteins: “Skatītāji jau bija nopirkuši nelielu daļu biļešu uz gadumijas koncertiem, tā ka kopā tie būs padsmit tūkstoši. Šoreiz valdība lēmusi, ka 80 procentus no summas, ko atdosim cilvēkiem un varam ar dokumentiem pierādīt, mēs saņemsim atpakaļ. Naudu izmaksās, neskatoties uz teātra juridisko statusu.” Tas notiks ar Valsts kultūrkapitāla fonda starpniecību, taču H. Laukšteins atzīmē, ka tikai janvārī, jo vēl nav radīts un saskaņots līdzekļu atmaksas mehānisms.

Par nākamo gadu nekādas skaidrības nav, saka teātra direktors.

Mākslas iestāžu vadītāju sapulcē ar kultūras ministru un ministrijas valsts sekretāru pārrunāts turpmākais darbs. “Mēs turpināsim mēģināt jauniestudējumus līdz pieņemšanas izrādei ar cerību, ka kaut kad tie nonāks arī līdz skatītājiem.” Ja saslimstības līkne ies uz leju un mīkstinās ierobežojumus, iespējams, izrādes publikai varētu atsākt spēlēt februārī – martā.

“Ja mums nav pašu ieņēmumu, dzīvojam pilnībā no dotācijas, tad tas ir ļoti liels slogs pašvaldības budžetam – gan atalgot cilvēkus, gan iestudēt izrādes. Tāpēc pavasara jauniestudējumi mums ir atcelti. Pēdējo izlaižam 6. martā un tad skatāmies. Ja nevar spēlēt izrādes, tad ejam atvaļinājumā, līdz tam jau izdomājuši, ko darīt vasarā, piemēram, rādīt brīvdabas koncertus,” pastāsta H. Laukšteins.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz