Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris pārplāno repertuāru, koncentrējoties uz monoizrādēm un nelieliem iestudējumiem

Liepājas teātris pārplāno repertuāru, koncentrējoties uz monoizrādēm un nelieliem iestudējumiem
Foto: Publicitātes
04.08.2020 09:37

LETA

Ar Covid-19 pandēmiju saistīto ierobežojumu dēļ Liepājas teātris cenšas pārplānot savu repertuāru, koncentrējoties uz monoizrādēm un iestudējumiem, kas paredzēti mazākai auditorijai un neprasa pārāk daudz resursu, šorīt intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” pastāstīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Viņš sacīja, ka “visi plāni ir sabrukuši un visi jauniestudējumi, kas bija paredzēti jaunajā sezonā, ir atcelti un pārcelti”. “Mēs meklējam, ar ko aizvietot, skatāmies uz monoizrādēm, uz mazākām formām,” stāstīja Laukšteins.

Teātra vadītājs minēja, ka, piemēram, mūziklu “Purva bridējs ugunī” pagaidām nav plānots izrādīt, jo pat pie maksimālā atļautā skatītāju skaita teātrim tas būtu nerentabli. “Mums jāpiemaksā, lai to izrādītu, jo tur ir mūziķi, ārštata mākslinieki, tā ir liela izrāde,” sacīja Laukšteins. Viņš paskaidroja, ka, ievērojot Covid-19 dēļ noteiktās distancēšanās prasības, Liepājas teātra Lielajā zālē vienlaicīgi drīkst atrasties ne vairāk kā 183 skatītāji, kas ir mazāk nekā puse no zālē esošajām sēdvietām.

Vaicāts, kāds šajos apstākļos valda noskaņojums aktieru vidū, teātra vadītājs atbildēja: “Viņi visi raud. Tā sajūta bija tāda smaga. Viņi gaida, kas būs.” Laukšteins atzina, ka pēdējā kopsapulcē atmosfēra bijusi ļoti nospiedoša, jo viņš nav varējis pateikt, kam gatavoties. Vienlaikus teātra direktors uzsvēra, ka viņam ir lieliska komanda, un pauda cerību, ka mākslinieki un teātra darbinieki viņu atbalsta par spīti tam, ka nākotne pagaidām ir tik neskaidra.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz