Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitāte atgriežas “Muzeju naktī”

Pēc divu gadu pārtraukuma Liepājā atgriezusies “Muzeju nakts” un neiztrūkstoši tajā – arī Liepājas Universitātes (LiepU) dalība.

Liepājas Universitāte atgriežas “Muzeju naktī”
Foto: Liepājas Universitāte
09.05.2022 16:11

liepajniekiem.lv

14. maijā pulksten 19 pie LiepU pasākums sāksies ar TDK ”Banga” un ”Bandzenieki” koncertu. Šoreiz LiepU kolektīviem pievienosies viņu draugi – RSU TDK ”Ačkups”, Klaipēdas Universitātes TDK ”Vytines”, Klaipēdas pilsētas TDK ”Velunga”, Līgatnes novada vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Zeperi”.

TDK ”Banga” un VPDK ”Bandzenieki” vadītāja Kristīne Kārkliņa saka: ”Esam piederīgi savai universitātei un savai pilsētai. Dejosim pilsētas sirdī līdzās savai Gaismas pilij. Aicinām būt kopā ar mums!”

Pulksten 21 pie universitātes muzicēt sāks Liepājas ”pop/rok skolas” audzēkņi, kuru menedžeris Normunds Karpičs saka: ”Mūsu audzēkņiem tā ir iespēja uzstāties uz skatuves, pieredze un emocijas. “Muzeju nakts” ir liels kultūras pasākums, tāpēc esam nolēmuši piedalīties. Turklāt universitāte ir zīmīgs objekts – tā atrodas pašā pilsētas centrā, es esmu šīs universitātes absolvents.” Uzstāsies piecas ”pop/rok skolas” grupas, kuru dalībnieku vecums ir no 13 līdz 30+ gadiem.

“Muzeju nakts” apmeklētāji aicināti iegriezties arī universitātes 1. stāva vestibilā, kur viesus gaidīs studentu un pasniedzēju darbi – būs iespēja klausīties jauno mediju skaņas mākslas darbus un video, aplūkot dizaina studentu paveikto un kopā ar mākslinieci Guntu Krastiņu pašiem iemēģināt roku gleznošanas pamatos. Liepājas Universitātes eksakto zinātņu pārstāvji rādīs ko dara ar mākslīgo intelektu.

Bērniem iespēju darboties ar gaismas kasti piedāvās jaunie pedagogi, kā arī bērniem vecumā no diviem līdz astoņiem gadiem jaunie logopēdi ļaus ieskatīties, kas notiek Montesori pedagoģijas kabinetā. To, kā studē Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studenti, varēs redzēt fotogrāfijās.

Pulksten 19.20 no universitātes ēkas velo novietnes startēs velo brauciens uz Redanu Karostā, lai iepazītu tā “Muzeju nakts” piedāvājumu. Velobraucējus uz Redanu pavadīs topošie tūrisma speciālisti, informē universitātes sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz