Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki piedalīsies pirmajā “Nākotnes pilsētas spēlē”

Liepājnieki piedalīsies pirmajā “Nākotnes pilsētas spēlē”
14.04.2009 16:41

Atslēgvārdi

Šodien un rīt Liepājas bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis”, Malkas ielā 4, (3.stāvā) Britu padome Latvijā un Liepājas domes Kultūras pārvalde rīko “Nākotnes pilsētas spēli” (Future City Game), kuras mērķis ir atklāt jaunus veidus un veicināt iespējas īstenot starpnozaru sadarbības projektus pilsētas attīstībai, kā arī radīt projektu idejas programmai “Liepāja – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014”.

Spēlē aicināti piedalīties 25 sabiedriski aktīvi liepājnieki, dažādu nozaru pārstāvji no pašvaldības, valsts, nevalstiskā un privātā sektora, piemēram, Liepājas Jaunatnes centra,  Liepājas Mūzikas skolas,  Liepājas Universitātes, Liepājas Muzeja, Liepājas pilsētas Būvvaldes, Liepājas pilsētas Attīstības departamenta, Liepājas pilsētas Kultūras departamenta, Liepājas Tūrisma biroja, Latvijas Kaitborda asociācijas, Karostas Vindsērfinga kluba, Bērnu aprūpes centra ”Karosta”, laikraksta ”Kurzemes Vārds”, viesnīcas ”Amrita” u.c. organizācijām.

Kā eksperti spēlē aicināti piedalīties Signe Pucena no Aizputes rezidenču centrs  ”Serde”, Santa Mazika no Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas un Valters Maziņš, SIA ”Jaunrīgas attīstības uzņēmums” valdes priekšsēdētājs.

Nākotnes pilsētas spēle” notiek Britu padomes īstenotā projekta ”Creative Cities” jeb ”Radošās pilsētas” ietvaros, kurā kā viens no partneriem aktīvi iesaistījusies arī Liepājas domes Kultūras pārvalde. Spēli vadīs Liepājas domes Kultūras pārvaldes darbiniece, projekta ”Liepāja – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” vadītāja Ieva Hmieļevska sadarbībā ar Britu padomes projekta ”Radošās pilsētas” vadītāju Ilzi Salenieci.

Projekta ”Creative Cities” ietvaros I.Hmieļevska ar Britu padomes atbalstu 2008.gada decembrī Čehijas galvaspilsētā Prāgā piedalījās konferencē ”Creative Cities Prague 2008”.

Šī būs pirmā projekta ”Creative Cities” ietvaros notiekošā spēle. Spēles par aktuālām pilsētu attīstības tēmām un problemātiku šī gada laikā notiks lielākajās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Kuldīgā, Valmierā.

Liepājas spēles norises laiks:
Otrdien, 14.aprīlī – no plkst. 12.00 līdz 18.00
Trešdien, 15.aprīlī – no plkst. 9.00 līdz 14.00

Par projektu “Creative Cities”

Projekta ”Creative Cities” mērķis ir atbalstīt aktīvus cilvēkus, kuri izmantojot Britu padomes piedāvātos pasākumus un metodoloģiju, var uzlabot savu pilsētvidi, padarot to radošu, inovatīvu, iedzīvotājiem draudzīgu un ilgtspējīgu.

Projekta ietvaros plānots aptvert un iesaistīt pārstāvjus gan no privātā, valsts un NVO sektora, tādējādi projekta mērķis ir arī vecināt kultūras, radošuma, uzņēmējdarbības un pilsētplānošanas savstarpēju mijiedarbību pilsētas vidē.

Britu padome projektu īstenos laikā no 2008.gada līdz 2011.gadam 14 Eiropas valstīs, kā arī līdzīgas aktivitātes norisinās Austrum Āzijā un Ķīnā.

Par Britu padomi

Britu padome ir starptautiska organizācija, kuras mērķis ir veidot ilgtermiņa partnerattiecības starp cilvēkiem un organizācijām Latvijā, Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs. Galvenās Britu padomes darbības jomas ir radošas un atbildīgas sabiedrības veidošana, izglītības iespēju paplašināšana un iemaņu attīstīšana, starpkultūru dialoga veicināšana Eiropā, kā arī kultūras, zinātnes un mākslas sadarbības veicināšana starp Latviju un Lielbritāniju, kā arī citām pasaules valstīm.

Britu padome darbību Latvijā uzsāka 1992.gadā ar mērķi sniegt būtisku ieguldījumu Latvijas ilglaicīgā un ilgspējīgā attīstībā un veicināt Lielbritānijas un Latvijas abpusējo sadarbību Latvijai aktuālajās sfērās – izglītībā, angļu valodas apmācībā, mākslā, zinātnē, radošajās industrijās, sabiedrības integrācijā un sociālajā sfērā.

Informācijas resursi internetā:

Projekts “Creative Cities”:  http://creativecities.britishcouncil.org
– “Future City Game” spēles mājas lapa: http://www.britishcouncil.org/futurecitygame
Britu padome Latvijā: www.britishcouncil.lv

Maija Ūdre,
Mārketinga komunikāciju vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz