Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki saņēmuši KM balvu kultūrizglītībā

Liepājnieki saņēmuši KM balvu kultūrizglītībā
Foto: Andris Gertsons
20.11.2014 19:13

LETA

Atslēgvārdi

Kultūras ministrijas (KM) balvu kultūrizglītībā, kuru piešķir par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs, šogad saņēmuši 30 audzēkņi un viņu skolotāji no 16 izglītības iestādēm.
Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika, šī gada laureāti ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Vācijā un Latvijā, mākslas konkursos Taivānā, Slovēnijā, Polijā un Vācijā, kā arī dejā Itālijā un Latvijā.

KM apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs iedibināts 1998.gadā un šogad tiks pasniegts 16.reizi.

Katru gadu laureātu vidū ir Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi, bet mākslas jomā jau vairākus gadus sastopami Jūrmalas Mākslas skolas un Tukuma Mākslas skolas audzēkņi.

Šogad laureātu vidū ir arī audzēkņi arī no no Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas un  Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas.

Šogad apbalvojumam tika saņemti 148 pieteikumi, kurus izskatīja KM izveidota žūrija Latvijas Nacionālā kultūras centra direktora pienākumu izpildītājas Mārītes Grebzdes vadībā. Komisijas sastāvā bija arī KM, Latvijas Mākslas akadēmijas, JVLMA, Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz