Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki veido ziedu gleznas

Liepājnieki veido ziedu gleznas
16.08.2011 07:01

Atslēgvārdi

Necerēti lielu atsaucību Karostas iedzīvotāji izrādījuši, iesaistoties ziedu dizaina studijas “Liepzars” rīkotajā radošajā darbnīcā, kurā ikvienam bija iespēja kopā ar septiņām studijas pieredzējušajām floristēm no dabas materiāliem veidot kompozīcijas par Liepājas vēstures tēmu.

Lāčplēša parkā tapa pavisam piecas gleznas, kurās tika apspēlēta senā Līvas ciema tēma. “Veidojām Līvas upi, pašu ciemu, arī vikingu kuģi tapa,” stāsta “Liepzara” vadītāja Vaira Kārkliņa. Briežu ģimene darinājusi tieši kuģi, aktīvi pie vienas no ziedu gleznām strādāja jauniešu grupa – Guntis, Kristers, Krista, Laura un Krists, Elvīra Daškevica ar meitu Sofiju veidojušas Līvas upi, bet ciemu kopā ar floristēm darināja Karostas bērni – Evita, Sandis un Everdijs, bet karostnieku Igora un Larisas ģimene strādāja pie gleznas par kuģniecības tēmu. “Visi darbojās ar patiesu aizrautību, bija pat speciāli braukuši uz parku, un pasākums patiešām izdevās,” uzskata V. Kārkliņa, izsakot pateicību, ka ieceri atbalstījusi Liepājas Kultūras pārvalde, gan iedzīvotāji, kas apliecinājuši, ka viņus šāda darbošanās interesē. Šī bijusi viena no trim radošajām darbnīcām, ko studija rīkos liepājniekiem un viesiem pilsētas parkos. “Nākošā notiks septembrī Raiņa parkā, un tad veidosim kompozīcijas par Dzejas dienu tēmu,” norāda V. Kārkliņa. Viņa piebilst, ka uz šo darbnīcu tāpat tiks aicināti visi interesenti un šī būs pirmā reize, kad “Liepzara” meistares darbosies Raiņa parkā, jo atšķirībā no citiem pilsētas parkiem, šajā floristu veikums vēl neesot bijis apskatāms.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Andra Gertsona foto

Lāčplēša parkā tapa piecas gleznas no dabas materiāliem par senā Līvas ciema tematiku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz