Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājniekiem būs iespēja satikt rakstnieci Sabīni Košeļevu

Liepājniekiem būs iespēja satikt rakstnieci Sabīni Košeļevu
Foto: Kaspars Krafts
14.10.2019 12:03

liepajniekiem.lv

Sestdien, 19.oktobrī, pulksten 14 būs iespēja tikties ar rakstnieci Sabīni Košeļevu, kas stāstīs par diviem saviem šogad iznākušajiem darbiem – stāstu krājumu ”Vientulības ministrija” un bērnu grāmatu ”Gurķis Elmārs, kas dikti kreņķējās”, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane.

”Abi darbi tapuši absolūti nesaistīti un dažādos dzīves posmos. Ja stāstu krājums diezgan organiski kopā ”līmējās” paralēli ”dzīvei parastajai”, tad gurķis Elmārs piedzima vienā dienā darba virtuvē, pusdienojot kopā ar kolēģēm. Taču abas grāmatas ir kārtējais pierādījums tam, kā dzīve saslēdzas ar literatūru un otrādi, un viena no otras nav atdalāmas,” sarunas tematu ieskicē rakstniece.

Stāstu krājumā ”Vientulības ministrija” apkopoti griezīgi stāsti par to, kas jau no laika gala gan vieno, gan šķir visus cilvēkus, proti, vientulību.

Grāmatas anotācijā teikts: ”Tie esam mēs – stereotipu un baiļu valgos mītošas jaunas sievietes, nerealizējušies vīrieši, (bez)cerīgi mīlnieki, veci cilvēki un mazi bērni. Arvien atsvešināti no dzīves, apkārtējiem un sevis. Darām pāri cits citam un sev, pieprasām uzmanību un klīstam neceļos..”

Savukārt grāmatas ”Gurķis Elmārs, kas dikti kreņķējās” epicentrā ir gurķis Elmārs, kas izaudzis citādāks nekā citi gurķu dobes iemītnieki, proti, mazs un līks, tāpēc jūtas nelāgi un nemitīgi par to domā. Rakstniece norāda, ka pašai spilgtā atmiņā ir palicis tas bērnības laiks, kad ļoti svarīgi bija iekļauties un neatšķirties, kā arī pārdzīvojumi, kuriem bija jāiet cauri, kad tā nenotika: ”Zinu, ka šādas sajūtas pazīstamas daudziem, un nereti tās neatstājas arī pieaugušā vecumā, tāpēc, manuprāt, ir būtiski jau mazotnē radīt pārliecību, ka dzīve nav sacensības vai skaistumkonkurss, bet drošība un atbalsts jāmeklē ģimenē vai draugos, kuru mīlestībai nav nekādu nosacījumu.”

Kopā sanākšana notiks Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz