Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieku fotogrāfijas Balatona krastā

Liepājnieku fotogrāfijas Balatona krastā
24.06.2009 07:16

Atslēgvārdi

Beidzoties studiju gadam, Rietumungārijas Universitātes Filoloģijas fakultātes Urālistikas (somugru valodu) katedras vadītājs Jānošs Pustai un mācībspēki Badačoņtomajas pilsētā Ungārijā noorganizēja kultūras pasākumu “Nezināmā Latvija” visiem, kuri interesējas par mūsu valsti.

Tā laikā prezentēja arī divu liepājnieku – Guntas Plataiskalnas un Alda Sūnākšļa – fotogrāfiju izstādi. Pasākumu “Nezināmā Latvija” svinīgi atklāja Latvijas Republikas vēstniece Ungārijā Veronika Erte, uzsverot, ka ungāru interese par mūsu valsti, kā arī latviešu interese par Ungāriju kļuvusi nopietnāka un viens no veicinošajiem faktoriem, protams, ir kultūra. Pavisam nesen ungāriski atdzejota Liepājas dzejnieka Modra Zihmaņa grāmata “Vēstules Margrietiņai”. Savukārt liepājnieku fotoizstāde “Brīnumzeme Baltijas jūras krastā” Badačontomajā būs skatāma visu vasaru. Tajā 28 fotogrāfijās attēloti četru Latvijas pilsētu – Rīgas, Jūrmalas, Kuldīgas un Liepājas – ievērojamākie arhitektūras pieminekļi, kā arī lauku ainavas un, protams, Baltijas jūra.

Somugristikas institūtā izveidots arī speciāls stends ar tūrisma ceļvežiem, bukletiem un citiem informatīvajiem materiāliem vācu un angļu valodā, ko sarūpējusi Liepājas domes Ārējo sakaru un protokola daļa un Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā. Tas paredzēts galvenokārt tiem interesentiem, kuri uz Latviju vēlētos aizbraukt kā tūristi.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz