Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lietavas pabojā plenēra ražas atrādīšanu

Lietavas pabojā plenēra ražas atrādīšanu
08.07.2017 14:56

liepajniekiem.lv

Šodien, 8.jūlijā, Jūras svētku laikā tradicionāli Vecās ostmalas promenādes sākumā – Jūras ielas malā, zālienā pie Tramvaja tilta, liepājniekiem un pilsētas viesiem apskatāma mākslas plenēra ”Liepājas Marīna” raža – lielo un mazo mākslinieku darbi, pārliecinājās portāls.

Plenēra radītājs un ilggadējais rīkotājs mākslinieks Aivars Kleins portālam pastāstīja, ka kopumā aplūkojami aptuveni četri simti mākslas darbu – ap astoņiem darbiem katram māksliniekam. Tāpat aplūkojami desmiti un vēl desmiti plenēra ”Mazā Marīna” dalībnieku darbi.

Tiesa, lietavas krietni vien pabojāja plenēra ražas atrādīšanu, atzīst A.Kleins. Kaut arī mākslinieki savus darbus, lai tos kaut nedaudz pasargātu no ūdens, pieseguši ar plēvi un apmeklētāju un skatītāju netrūkst, pelēcīgajā apgaismojumā zem lietus šalts nav īstais baudījums darbus pētīt.

Kaut tie, kā novēroja portāls, ir fantastiski. Mākslinieki attēlojuši gan Liepājas ieliņas, gan jūru, ostu utt. Strādāts arī Karostā un pie Ziemeļu mola. Tur atradis laiku mazliet pastrādāt arī pats plenēra rīkotājs Aivars Kleins.

Portāls jau informēja, ka Starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs šogad notiek jau 22.reizi. Pēdējos desmit gadus notiek plenēri, kur tiek atspoguļota “Liepājas Marīnas” tematika – mākslinieki atgriezušies pie Liepājai īpašā – jūras tematikas.

Tradicionālais mākslas plenērs ”Liepājas Marīna”, kurā piedalās gan vietējie, gan ārvalstu mākslinieki, notika visu nedēļu – no 3.jūlija. Līdztekus notika arī plenērs ”Mazā Marīna.”

Plenērā šogad piedalās vairāk nekā 35 gleznotāji un grafiķi ne tikai no Latvijas – Liepājas, Ventspils, Rīgas, Jūrmalas, Lielvārdes, Madonas, bet arī ārvalstu mākslinieki – no Ukrainas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Arī plenēra ”Mazā Marīna”, kam šogad jau piektā dzimšanas diena, dalībnieku skaits ar katru gadu aug – plenērā šogad piedalās jau teju 40 bērnu. Turklāt ne tikai no Liepājas, bet arī Grobiņas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz