Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lilitas Bērziņas balva – Inesei Kučinskai!

Lilitas Bērziņas balva – Inesei Kučinskai!
10.03.2011 09:09

Atslēgvārdi

Starptautiskajā teātra dienā, 27. martā, tiks pasniegta Lilitas Bērziņas balva. Balvu reizi gadā piešķir Latvijas Teātru darbinieku savienība (LTDS) aktrisei par izciliem sasniegumiem teātra mākslā. Šogad balva piešķirta Liepājas teātra aktrisei Inesei Kučinskai.

Inese Kučinska beigusi Liepājas teātra IV studiju un teātrī strādā kopš 1993. gada. 1993./1994. gada sezonā saņēmusi ”Spēlmaņu nakts” balvu kā ”Gada labākā jaunā aktrise” par Annas lomu A. Kērtesa lugā ”Atraitnes”, ”Spēlmaņu nakts” balvai dažādās nominācijās izvirzīta vairākkārt.

Ineses kontā ir daudzas skaistas un nozīmīgas lomas: Denīze (E. Zolā ”Dāmu paradīze”), Madara (R. Blaumaņa ”Salna pavasarī”), Rozpetla (A.L. Kopita ”Skapī māte tēvu kar, ak, tēvs, nabaga tēvs, viņš vairs nenāks šovakar”), Paola (T. Retigana ”Dāma bez kamēlijām”), Jeļena Andrejevna (A. Čehova ”CV (Tēvocis Vaņa)”), Māte (D. Kinga ”Killlera dienasgrāmata”), Valērija (A. Vampilova ”Pīļu medības”), Ausma Hanana (G. Grekova ”Hanana”) u.c.

”Paldies, Dievam, ka mums ir tāda aktrise kā Inese Kučinska. Manuprāt, Inese ir viena no retajām aktrisēm Latvijā, par kuru var teikt: sieviete – māte, sieviete – aktrise, sieviete – draudzene, sieviete – visums. Un tā varētu turpināt vēl un vēl. Kāpēc retajām? Sievietei šajā profesijā ir ļoti grūti vienlaicīgi būt vadošai aktrisei, daudzbērnu mātei, burvīgai kolēģei utt. Lai to visu apvienotu, ir vajadzīgs milzīgs gribasspēks, izturība un stipri nervi. Inese ir brīnišķīgā formā, lai mēs varētu turpināt spēlēt mīlētājus. Inese ir Aktrise ar lielo burtu,” mākslinieci raksturo aktieris Edgars Pujāts.

”Plašas amplitūdas aktrise, ārkārtīgi uzticams, patīkams cilvēks, brīnišķīga un jutekliska sieviete, rūpīga māte, brīžam liekas, ka būtne no citas planētas, bet ne citplanētietis,” nosmej aktieris Egons Dombrovskis. ”Kad viņa ir uz skatuves, viss vibrē… Un atliek vibrēt līdzi viņai,” viņš papildina.

”Par Inesi es teiktu tā – meitene ar krampi. Apbrīnoju un lepojos ar viņu – četru bērnu māmiņu un brīnišķīgu aktrisi. Es Inesi pazīstu jau sen, gan kā kolēģi, gan kā partneri. Esmu bijusi viņai blakus vai klāt, un redzējusi, kā acu priekšā izaug Aktrise – no kādas spilgti nospēlētas etīdes teātra studijā, līdz vadošām lomām daudzās izrādēs. Inese ir godam pelnījusi šo balvu. Es viņai novēlu izturību (te noderēs viņas ”trakās” jūras peldes ziemā) un daudz skaistu lomu.” (Aktrise Aina Karele – Ineses teātra krustmāte).

Līdz šim Lilitas Bērziņas balvu saņēmušas aktrises Vija Artmane, Astrīda Kairiša, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Ieva Puķe un Rēzija Kalniņa.

Uzziņai

Latvijas Teātra darbinieku savienības balvas saņems arī Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, baletdejotāja, pedagoģe un repetitore Zita Errs un Latvijas Nacionālās operas baleta premjers, pedagogs un repetitors Genādijs Gorbaņovs.

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Foto no Liepājas teātra arhīva

Izrādē “Beigta balle”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz