Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LMMDV aicina uz “Jam Session” kopā ar Kristiana Kalvas kvartetu

Otrdien, 10. oktobrī, koncertzāles “Lielais dzintars” 2. stāva publiskajā zonā pulksten 19 norisināsies tradicionālais Liepājas džeza mūzikas pasākums – “Jam Session”. Šajā reizē koncerta īpašie viesi būs Kristiana Kalvas kvartets, portāls uzzināja Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā (LMMDV).

LMMDV aicina uz “Jam Session” kopā ar Kristiana Kalvas kvartetu
Ilustratīvs (Foto: Chris Bair on Unsplash)
02.10.2023 14:05

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Kristians Kalva ir viens no Latvijas spilgtākajiem jaunās paaudzes džeza trompetistiem. Šogad pabeidzis studijas Hāgas Karaliskajā Konservatorijā pie Eiropā slaveniem trompetistiem Rika Mola, Martija de Lāta un Franka van der Pūla, guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos. Šogad izturējis konkursu un tika izvēlēts “Jong Metropole” orķestra sastāvā uz turpmākiem projektiem.

Viņš regulāri sadarbojas ar nozīmīgākajiem Latvijas orķestriem – Latvijas Radio bigbendu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestri, kā arī uzstājies ārvalstu projektos – Belģijā, Nīderlandē, Šveicē, Somijā, Vācijā, ASV, Spānijā u.c., kā arī ir spēlējis ar slaveniem mūziķiem – Rendiju Brekeru, Šeinu Stīlu, Johenu Noiferu, Raimondu Paulu, Laimu Vaikuli, Kseniju Sidorovu, Normundu Rutuli, un grupu “Instrumenti” u.c. māksliniekiem.

Nikolas Tsangaris ir bundzinieks no Pafas (Kipra). Aizraušanos ar mūziku aizsākās četru gadu vecumā, kad Nikolass sāka mācīties Petrosa Kizas (Petros Kizas) vadībā.

Nikolass ar izcilību absolvējis Pafas mūzikas vidusskolu. Viņš uzņemts Hāgas Karaliskā konservatorijā, kur studēja džeza nodaļā pie Ērika Inekes, Stefana Krīgera un Fēliksa Šlārmaņa vadībā.

2021. gada novembrī viņam bija iespēja demonstrēt savas prasmes kā Karaliskās konservatorijas bigbenda bundziniekam, kuru vadīja slavenā Miho Hazama. Nākamajā gadā Nikolas ieguva kāroto “Jong Metropole” orķestra bundzinieka lomu, kur viņš sadarbojās ar izciliem diriģentiem kā Tomu Koenu un Johenu Neiferu.

Viņa izcilais sniegums projektā “Fast Future” laikā kopā ar Doniju Makaslinu (Donny McCaslin) Roterdamas filmu un džeza mūzikas teātrī “LantarenVenster” ieguva prestižo balvu Keep an Eye Outstanding Talent Award.

Nikolass pašlaik dzīvo Nīderlandē, strādājot un spēlējot starptautisku grupu sastāvos kā līderis un grupas līdz vadītājs.

“Jam Session” mūzikas vakara koncepts veidots kā džeza mūzikas, improvizācijas pasākums brīvā, nepiespiestā atmosfērā.

Pasākuma pirmajā daļā uzstāsies uzaicinātais viesmākslinieks kopā ar pavadošo grupu. Pasākuma otrajā daļā pievienosies LMMDV Populārās un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, izpildot brīvās improvizācijas.

Muzikālo vakaru apmeklētājiem “Jam Session” laikā ir iespēja labāk iepazīt džeza mūziku, izglītoties šajā jomā un iepazīt Latvijā un Eiropā pazīstamus māksliniekus.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz