Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Maiguma triumfs zīdā

Maiguma triumfs zīdā
Foto: Ģirts Gertsons
07.08.2015 06:58

liepajniekiem.lv

Šodien, 7. augustā, pulksten 12.00  Liepājas sv. Jāzepa katedrāles torņa telpās tiks atklāta Liepājas Universitātes vecākās referentes Vitas Strīķes personālizstāde ”Esības prieks”, kurā skatītāju vērtējumam tiks izstādīti gleznojumi uz zīda, portālu informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Māksliniece ir beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļu, Liepājas Pedagoģisko augstskolu kā mākslas pedagoģijas bakalaurs, bet maģistra grāds iegūts vadības zinībās sabiedrības vadībā. Nu jau vairāk kā piecpadsmit gadus Vita Strīķe ir Liepājas Universitātes vecākā referente, bet vismaz divdesmit gadus apglezno zīdu.

Par to, cik garš ir bijis ceļš uz pirmo personālizstādi Vita stāsta: ”Es neesmu plānotāja, esmu spontāna. Augusts ir mans mēnesis, prasījās pēc kāda atskaites punkta, un varbūt tāpēc šoreiz sadūšojos. Savus darbus es parasti dāvinu, bet kaut kas no laika gaitā radītā ir palicis arī pie manis. Tagad darbi kliedz, lai tos atrāda. Vislabprātāk es gleznoju vasarā, atvaļinājuma laikā. Mani uzrunā ziedi – varu nopirkt puķu pušķi un, skatoties uz to, top mani gleznojumi. Ir darbi, kas tapuši, fonā klausoties Dziesmu svētku koncertus.”

Vita Strīķe ir pārliecināta, ka zīdam ļoti labi piestāv tapt izrādītam baznīcas tornī, jo darbi ir viegli un gaisīgi, tiem neder plašas telpas un piezemētība.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz