Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mainās Liepājas muzeja darba laiks

Mainās Liepājas muzeja darba laiks
Foto: Publicitātes
01.09.2016 12:06

liepajniekiem.lv

No 1.septembra Liepājas muzejs apmeklētājiem būs atvērts katru dienu no pulksten 10:00 līdz 18:00, izņemot pirmdienas un otrdienas, portālu informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Pateicoties Nodarbinātības Valsts aģentūras īstenotajam projektam “Skolēnu darbs vasarā” un sadarbībai ar Liepājas pašvaldības aģentūru “Nodarbinātības projekti”, vasaras sezonā muzejs bija pieejams apmeklētājiem katru dienu.

“Vasarai noslēdzoties, izsakām pateicību visiem jauniešiem, kas šovasar strādāja muzejā. Pavisam trīs mēnešu laikā Liepājas muzejā bija nodarbināti 24 skolēni, kas darbojās kā dežuranti – zāļu uzraugi muzeja ekspozīcijās un izstādēs, piedalījās telpu uzkopšanas darbos, kā arī krājumā,” stāsta M. Eistere.

Turpmāk Liepājas muzejs apmeklētājiem būs pieejams piecas dienas nedēļā.

No 19. augusta līdz 30. oktobrim izstāde ”Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež” ļauj iejusties leģendārās Liepājas rokgrupas ”Līvi” pasaulē. Ar  fotogrāfiju un video kadru palīdzību, mūziķu personīgajām lietām un mākslinieces Elitas Patmalnieces vizuālo iekārtojumu izstādē izdevies iedzīvināt rokgrupas garu.

Līdz 2. oktobrim muzejā skatāma Lietuvas Mākslinieku savienības Klaipēdas nodaļas mākslinieku darbu izstāde  ”Rietumvēji”, kur var iepazīt dažādu paaudžu mākslinieku daudzveidīgos darbus.

2. septembrī pulksten 17:00 Baltu vienības dienas ieskaņā Liepājas muzejā atklās starptautisku četru mākslinieku kopizstādi ”BALTIC EMERGENCE”, kurā būs skatāmi trīs Latvijas un viena Lietuvas mākslinieka darbi. Savu radošo veikumu vienā izstādē apvienos Mikalojus Povilas Vilutis (1944), Alise Bēržvade (1991), Andris Vītoliņš (1975) un Sabīne Vernere (1990). Lai gan eksponēto darbu autorus šķir valstiskā piederība, paaudžu atšķirības, tiem visiem ir kaut kas kopīgs. Izstādē būs interesanti atrast saiknes un sakarības. Izstāde skatāma līdz 25. septembrim.

Saistībā ar jaunā mācību gada sākumu muzejs piedāvā iepazīties ar 20. gadsimta skolas lietām ekspresizstādē ”Lasām, rakstām, rēķinām”. Izstāde skatāma no 1. līdz 11. septembrim.

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā skatāma ekspresizstāde ”Pūra vēdināšana Nīcā”, kas parāda grezno Nīcas sieviešu tautastērpu no Liepājas muzeja krājumiem.

Savukārt ekspozīcija ”Liepāja okupāciju režīmos” piedāvā iepazīt smago latviešu tautas likteņstāstu – dzīvi Liepājā, sākot no 1939.gada, apskatot Otrā pasaules kara notikumus, padomju okupācijas laika un nacistiskās Vācijas represijas, tautas atmodas un brīvības atgūšanu. Šeit ir apskatāmas arī radio un fotoaparātu kolekcijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz